I det fynske folks tjeneste

Tidligere faaborgenser vandt EM-bronze i Faaborg Fjord

En kombination af heldig vind og god sejlads reddede 54-årige Bo Petersen en bronze-sejr i OK-jolle ved EM i Faaborg Fjord

Bo Petersen hev bronzen hjem i sin OK-jolle.

Den 54-årige Hellerup-sejler Bo Petersen tog lørdag EM-bronze i OK-jolle i sin tidligere hjemby Faaborg. EM-stævnet er med 130 sejlere fra ni lande det største, der i nyere tid er sejlet i den sydfynske kystby.

For et år siden vandt Bo Petersen europamesterskabet i Holland, men denne gang blev det den 22-årige nordmand Lars Johan Brodtkorb, der tog sejren.

Læs også Kom tættere på EM-dramatik end normalt

Den norske sejler, der er dobbelt verdensmester i den anden klasse, Europajollen, lagde ud med to pladser, da stævnet startede i onsdags på Faaborg Fjord. Siden førte han stævnet tæt fulgt af en britisk sejler.

Finalesejladserne lørdag måtte aflyses for de 130 sejlere, da det blæste mere end 13 meter i sekundet. Men aflysningen passede fint for Bo Petersen, der havde svært ved at nå en sølv- eller guldplads.

- Jeg er mere end lykkelig for bronzen. Jeg havde kun en halv procents chance for at få guld eller sølv, men kunne let sætte bronzepladsen til, da jeg kun var tre point foran svenskeren Thomas Hansson-Mild, forklarer Bo Petersen, der glæder sig over, at bronzen kom i hus på hans tidligere hjemmebane:

- Jeg er stolt over at Faaborg Sejlklub har leveret over forventning. De har især lagt kræfter i, at så mange tilskuere kunne komme gratis på vandet, og at der blev sendt fra vandet inde på land via storskærm.