Tidligere klimaminister bliver ambassadør i Middelfart

Connie Hedegaard bliver ambassadør for Klimalaboratoriet i Middelfart Kommune.

Frem over vil tidligere klimaminister Connie Hedegaard være ambassadør for Middelfart Kommunes arbejde med klimaforebyggelse, tilpasning og læring i signaturindsatsen Klimalaboratoriet.

- Det er lokalt, man for alvor kan gøre de mange fine visioner konkrete. Det er her, man kan handle, siger Connie Hedegaard, da hendes nye titel onsdag bliver offentliggjort. 

Allerede mens Conne Hedegaard var minister, fulgte hun ivrigt med i Middelfart Kommunes klimaprojekter.

- Jeg har fulgt Middelfart Kommunes klimaprojekter på sidelinjen siden 2009, hvor jeg var klima- og energiminister. Her gik kommunen som den første i Danmark i gang med at energirenovere de offentlige bygninger efter ESCO-modellen - som vi i nogle år faktisk omtalte som Middelfart-modellen. Det var modigt. Og det inspirerede mange til at komme i gang. Jeg synes, at byrådet i Middelfart Kommune viser et stort ansvar ved at sætte klimadagsordenen så højt - men vigtigst af alt er, at i Middelfart taler de ikke bare om forebyggelse. De gør noget ved det, siger Connie Hedegaard.

Connie Hedegaard blev præsenteret som ambassadør ved kommunens nytårskur, og for borgmester Steen Dahlstrøm (S) var nytårskuren en god anledning til at fortælle nyheden. Her samles erhvervsliv, foreninger, borgere og samarbejdspartnere - og de er vigtige medspillere i kommunens mål om at tage ansvar og stille sig i front i den grønne omstilling.

- Connie Hedegaard er en stor kapacitet på klimaområdet. Og en vigtig og tungtvejende stemme i debatten. Så vi er selvfølgelig rigtig glade for, at hun har sagt ja til at gå ind i et samarbejde med os. Sammen kan vi skabe opmærksomhed omkring, at vi lokalt og kommunalt har et ansvar og kan gøre en forskel i forhold til at få løst og afhjulpet verdens klimaudfordringer, siger Steen Dahlstrøm.

 

 

FAKTA OM KLIMALABORATORIET MIDDELFART

 

Oversigt

    Oversigt