Tidligere rådmand forlader byrådet

Brian Skov Nielsen, Enhedslistens tidligere rådmand på ældre- og handicapområdet, stopper i lokalpolitik.

Efter fem år i Odense Byråd forlader Enhedslistens store stemmesluger Brian Skov Nielsen nu lokalpolitik.

Den tidligere ældre- og handicaprådmand forklarer, at han ikke kan få jobbet som fritidspolitiker til at hænge sammen med sit nye job som leder i Socialstyrelsen.

- Jeg har fået en lederstilling hos Socialstyrelsen som faglig leder for voksenhandicapområdet. Det er en stilling uden højeste arbejdstid, det er en stilling med personaleansvar, og det er en stilling med departementsbetjening. Og det er simpelthen ikke foreneligt med at sidde i byrådet - i hvert fald ikke på den måde, som jeg gerne vil sidde i byrådet.

- Jeg skylder både Odenses borgere og min arbejdsplads at være ærlig og sige 'jeg kan ikke håndtere begge ting på én gang'. Så jeg er nødt til at prioritere. Jeg er 38 år, så jeg er nødt til at få styr på mit liv og få et arbejde, så jeg kan betale mine regninger ligesom alle andre, siger Brian Skov Nielsen.

quote Jeg glæder mig til at kunne tage ud på stadion og se OB vinde en fodboldkamp, måske drikke en enkelt fadøl, og så sætte mig hjem i sofaen bagefter ligesom alle mulige andre

Brian Skov Nielsen

Den tidligere rådmand fortæller, at der er flere ting, han kommer til at savne med sit farvel til politik.

- Jeg kommer til at savne kontakten til borgerne og følelsen af at gøre en forskel. Nu skal jeg heldigvis fortsætte med at arbejde med handicapområdet og forsøge at fortsætte med at gøre en forskel på det område. Men jeg kommer til at savne at kunne se resultaterne af det politiske arbejde, jeg laver rundt omkring i min by, når jeg færdes der, siger Brian Skov Nielsen.

Søndag på stadion

Omvendt er der også ting, han glæder sig til i sit fremtidige arbejdsliv. Blandt andet ikke at skulle bruge sine søndage på udvalgsdagsordner og mailskriverier.

quote Med hans afgang er det lidt mere usikkert, hvordan Enhedslisten kommer til at agere som en del af rød bloks parlamentariske grundlag

Jesper Buch, politisk kommentator, TV 2/Fyn

- Jeg glæder mig til at kunne tage ud på stadion og se OB vinde en fodboldkamp, måske drikke en enkelt fadøl, og så sætte mig hjem i sofaen bagefter ligesom alle mulige andre, siger Brian Skov Nielsen. 

Han blev valgt ind i byrådet for første gang i 2013, og ved kommunalvalget i november 2017 fik han 1.727 personlige stemmer. Dermed fik han femteflest stemmer af alle opstillede kandidater i hele Odense Kommune.

Brian Skov Nielsens plads i Odense Byråd overtages af Enhedslistens førstesuppleant, Reza Javid.

 

 

Mindre indflydelse fremover

Brian Skov Nielsen har været en markant personlighed for at Enhedslisten, og hans afsked med lokalpolitik kan derfor vise sig at være et tab for partiet.

Det vurderer TV 2/Fyns politiske kommentator, Jesper Buch.

Ifølge kommentatoren kan Brian Skov Nielsens farvel meget vel betyde, at Enhedslisten vil få mindre indflydelse i byrådet i resten af valgperioden.

- Brian Skov Nielsen har været en pragmatisk venstrefløjspolitiker. Også selv om det ikke altid har været lige populært i hans blodrøde bagland. Med hans afgang er det lidt mere usikkert, hvordan Enhedslisten kommer til at agere som en del af rød bloks parlamentariske grundlag, vurderer Jesper Buch.

 

Oversigt

    Oversigt