I det fynske folks tjeneste

Tidligere straffet må ikke køre taxa

04:35

Taxa Fyn vil ikke godkende Richard Poulsen som taxachauffør

1 af 2

Kommunen har allerede betalt for kørekortet og politiet har sagt god for ham. Alligevel kan han ikke få job som taxachauffør på grund af en plettet straffeattest.

- Jeg vil gerne have et ordentlig liv. Og så får man bare et nakkeskud fordi man ikke kan få lov alligevel, lyder det bittert fra Richard Poulsen.

Middelfart Kommune har betalt 28.000 kroner for et erhvervskørekort til Richard Poulsen. Kommunen vil gerne give Richard Poulsen en ny chance efter at han har udstået sin straf for et røveri i 2001.

- Vi synes at hun skulle i gang og have et job. Så jeg synes det er synd, hvis han ikke kan komme i gang, siger Erling Bohsen fra Middelfart Kommune.

Per Juul Nielsen er taxavognmand, og han vil gerne ansætte Richard Poulsen.

- Han har ønsket om at komme til arbejde igen, og det kan jeg bruge til noget, når folk virkelig gerne vil arbejde, siger Per Juul Nielsen.

Kun én dispensation

Men selvom politiet har godkendt Richard Poulsen, så kan Richard Poulsen ikke få tilladelse til at køre taxa fra Taxa Fyn.

- I princippet mener vi ikke en taxa er det rigtige sted, når folk skal sluses ud i samfundet igen, siger direktør Peter Kjærgaard fra Taxa Fyn.

I følge Peter Kjærgaard er der kun givet én dispensation for tidligere straffede til at køre taxa, og det var en far, der fik en dom efter at hans barn havde taget slik med ud fra en butik.

- Dommen er afsagt, og straffen er udstået, så må det også være rimeligt at manden kan komme videre og få et job, siger Per Juul Nielsen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.