Tidligt rødt kort koster dyrt for OB

AaB udnyttede til fulde en fynsk udvisning i kampens første minut og vandt sikkert med 4-0 ude over OB.

AaB's unge løver fortsætter med at storme fremad i Superligaen.

Nordjyderne er på tredjepladsen efter en dramatisk søndag eftermiddag i Odense, hvor AaB tog alle tre point med en 4-0-sejr over OB.

Kampens nøglemoment kom allerede, før der var gået et minut, da OB's forsvarsspiller Daniel Høegh fik det røde kort, og AaB efterfølgende scorede til 1-0 på et straffespark.

AaB-træner Kent Nielsen havde dikteret dybe bolde ned bag hjemmeholdets forsvarslinje, og den første af slagsen endte hos Mathias Wichmann, der blev væltet omkuld af Daniel Høegh.

Nicklas Helenius eksekverede med en hård inderside fra 11-meter-pletten. AaB var foran 1-0, og der var sommerchok hos de fleste tilskuere i solskinnet i Odense. Men ikke hos hjemmeholdets spillere.

De ni tilbageværende markspillere hos OB sled og slæbte og kastede sig konsekvent ned i glidende tacklinger.

Publikum jublede, og fynboernes angriber Morten Skoubo var flere gange millimeter fra at få den afgørende tå på indlæggene, der oftest kom fra Espen Ruud og Emil Larsen.

Kampen udviklede sig lynhurtigt til en herlig fight, og selv om OB skabte meget, så måtte de - naturligt nok med en mand færre - afgive mere rum på midtbanen og i defensive.

Gæsterne kom indimellem luskende fremad som giftslanger på lur efter byttet. OB fik ikke mål ud af det hårde slid. Kort før pausen afgjorde gæsterne kampen med to lynscoringer til 2-0 og 3-0.

Først fik Kasper Kusk lempet bolden ind til Thomas Augustinussen i kølvandet på et hjørnespark, og den fysisk stærke AaB-anfører var skarpest i klumpen inde foran mål.

Knapt havde AaB-tilskuerne overstået jublen over 2-0-målet, inden armene måtte op igen.

Henrik Dalsgaard, back med fortid som angriber, viste målinstinkt, da han udnyttede en dyb bold og strøg ind bag gæsternes forsvar. 3-0 AaB ved pausen. Lukket og slukket.

De sidste 45 minutter skulle bare gå. OB havde brugt kræfterne på den forgæves kamp for udligning før pausen, og gæsterne spadserede sejren i hus.

Lucas Andersen satte slutpunktet, da han sneg sig fri dybt inde i OB-feltet og sikkert scorede til slutresultatet 4-0 i AaB-favør foran 9.575 tilskuere.