Tidslinje: Få overblikket over OSE-sagen

Advokatrapport om den mulige ulovlige aftale mellem Odense Kommune og Odense Sport & Event bliver offentliggjort onsdag. Få overblikket over sagen.

Der er mange spørgsmål, der står i kø for at få et svar i OSE-sagen, og det sker formentlig, når den længe ventede advokatrapport fra Kromann Reumert bliver offentliggjort onsdag klokken 14.

Hvem vidste hvad? Og hvornår vidste hvem hvad? Hvad fik daværende stadsdirektør Jørgen Clausen til at skrive under på en aftale med Odense Sport & Event i oktober 2013, selv om kommunens juridiske afdeling tidligere på året havde fastslået, at aftalen ville være ulovlig? 

Herunder giver vi overblikket over forløbet i OSE-sagen i en tidslinje:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

TV 2/FYN dækker hele onsdagen OSE-sagen massivt, og du har mulighed for at følge med på flere forskellige platforme – heriblandt TV 2/FYN Nyhedskanalentv2fyn.dk og Facebook

Tidsforløb:
I 2006 indgår Odense Kommune, Fyns Amt og Odense Sport & Event en aftale i forbindelse med etablering af Arena Fyn.

Odense Kommune betaler sammen med Fyns Amt godt 40 millioner kroner til byggeriet og 1,7 millioner kroner årligt i fem år. 

Kommunen får ret til at benytte arenaen op til 40 procent af tiden til arrangementer, der blandt andet kan være med til at profilere Odense.

Det skal samtidig sikre "balance" i indtægter og udgifter for Odense Sport & Event, som der står i kontrakten.
Det vil sige, at Odense Sport & Event får omsætning i huset.

december 2012 henvender Odense Sport & Event ved Niels Thorborg og Thomas Christensen sig til Odense Kommune. Man er utilfreds med, at kommunen ikke laver arrangementer nok, og at økonomien ikke hænger sammen.
Man ønsker en forlængelse af lejeaftalen på 1,7 millioner kroner om året de næste fem år.  

Der står også i den oprindelige kontrakt, der forlænges, at Odense Kommune skal sørge for balance i økonomien i Arena Fyn i 20 år. Altså ud over de første fem år, som den oprindelige kontrakt løber.

9. januar 2013:
I et notat udarbejdet af kommunens juridiske afdeling orienteres Økonomiudvalget om, at det vil være ulovligt at indgå en forlængelse af aftalen med OSE.

14. februar 2013:
Anker Boye skriver til Niels Thorborg, ejer af OSE, og daværende direktør i OSE, Thomas Christensen, at det ikke er "muligt for Odense Kommune at forlænge perioden for betaling af leje for en ny femårig periode".

10. oktober 2013:
Jørgen Clausen underskriver aftale med Odense Sport & Event. I aftalen forpligter Odense Kommune sig til i årene 2013 til 2017 at yde OSE en støtte på 1,7 millioner kroner. I alt 8,5 millioner kroner. Støtten er en lejeaftale af Arena Fyn.

6. februar 2017:
Efter stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen har igangsat en undersøgelse af kommunens sponsor- og eventaftaler meddeler kommunens eget advokatfirma, Horten, at Odense Kommune tilsyneladende har ydet en ulovlig eller delvist ulovlig støtte på 8,5 millioner kroner til driften af Arena Fyn, der er ejet af Odense Sport & Event fra 2013 til 2017.

10. februar 2017:
Statsforvaltningen går ind i sagen om Odense Kommunes engagement i Arena Fyn.

28. februar 2017:
Nuværende stadsdirektør, Stefan Birkebjerg, nægter at have haft kendskab til ulovlig aftale med Odense Sport & Event. Et notat, som TV 2/FYN er i besiddelse af, viser, at han deltog i mødet i 2013, hvor samarbejdet med en kommende økonomisk støtte til Odense Sport & Event blev diskuteret. 

7. marts 2017: 
For første gang udtaler Odense Sport & Event sig på TV 2/FYN og i en kronik i Fyens Stiftstidende. 
Odense Sport & Event har fået tre advokatfirmaer til at kulegrave den aftale, som Odense Kommune kalder "sandsynligvis ulovlig". Den er ikke ulovlig, lyder det fra Odense Sport & Events direktør, Ole Bang Nielsen.

Oversigt

    Oversigt