I det fynske folks tjeneste

Til eksamen som dyrepasser

Jobbet som dyrepasser kræver mere end at træne og passe dyrene. Til dyrepassernes eksamen i dag skulle de vise, at de også har talegaverne i orden.

02:55

1 af 2

Torsdag var de unge dyrepassere til eksamen, hvor de skulle formidle en masse spændende viden til de besøgende i zoologisk have. Micha Møller plejer at arbejde med fisk, men i dag skulle hun fortælle om chimpansernes familiemønster.

- Det var spændende, men også lidt grænseoverskridende, i og med, at jeg ikke har prøvet det før. Der var nogle ting, jeg gerne ville have sagt, som jeg ikke fik sagt, men sådan er det altid, siger Micha Møller umiddelbart efter hun fortalte om, hvordan chimpanserne.

Og det er en hel bevidst strategi fra Zoologisk Haves side. For at er vigtigt, at de nye dyrepassere kan det hele.

- Jeg tror mange har en forestilling om, at det at være dyrepasser, betyder, at så går man ind til dyrene, og dyrene er tamme og man kan gøre alt med dem, fordi de er i en zoologisk have. Men sådan er det ikke. Så vores formål er simpelthen at fortælle om dyrenes natur; man går ikke ind til løverne og man kan ikke have dem til kæledyr. Så man afliver måske nogle myter, siger Nina Collatz Christensen, som er formidlingschef i Odense Zoo.