I det fynske folks tjeneste

Til kamp mod hundelov

02:24

Dorthe Ibba er medarrangør af demonstrationen i København på søndag.

1 af 2

En gruppe hundeelskere vil nu kæmpe for at få afskaffet den liste, der dødsdømmer bestemte hunderacer. Listen har kostet 69 fynske hunde livet siden 2010.

Dorthe Ibba fra Faaborg er en af de fynboer, der på søndag tager til København for at deltage i demonstrationen "Nok snak - handling nu". Hun er en del af gruppen bag demonstrationen, der kæmper for at få ændret dele af den nuværende hundelov.

Dorthe Ibba har godt nok ikke selv en af hundene på listen, men hun kan ikke acceptere, at hunde skal aflives alene på grund af deres race, heller ikke selv om de for eksempel hører til de muskelhunde, der har været ugleset af mange.

- De er ikke farligere end andre. Nogle tror de har gener, der gør dem kampklare, men det holder ikke stik på nogen måder. Så jeg vil blive ved med at bekæmpe den liste indtil den er væk, siger Dorthe Ibba.

Hundelov skal revideres

Loven der blev vedtaget i 2010 har indtil nu kostet 69 fynske hunde livet. 20 af dem er blevet aflivet på grund af skambidsparagrafen, mens 49 af hundene er aflivet, fordi de står på listen med 13 forbudte racer - blandt andet flere typer muskelhunde som staffordshire terrier og Pittbull.

Netop nu er hundeloven til debat på Christiansborg, fordi den skal revideres.

I sidste uge var der en høring på Christiansborg om loven. Her gav fødevareminister Karen Hækkerup udtryk for, at den såkaldte skambidsparagraf, der siden 2010 har kostet 20 fynske hunde livet vil blive ændret.

Karen Hækkerup gjorde dog også klart, at listen med forbudte hunde skal forblive - på trods af, at der ikke er sket et fald i antallet af hundebid, siden loven blev vedtaget. Grunden til at loven ikke virker endnu er nemlig, at for eksempel muskelhunde født før 2010 stadig er lovlige, siger ministeren.

- Det overrasker mig ikke, at antallet af bid ikke er faldet, fordi hundene stadig lever i Danmark. Men der er færre nyanskaffelser af hunde inden for lige præcis de her 13 racer, så derfor vil antallet af hundebid også falde, siger Karen Hækkerup.

Søndagens demonstration begynder på Blågårds Plads i København klokken 13 og bevæger sig til Christiansborg Slotsplads.

Du kan høre meget mere om hundeloven i Debat med Buch torsdag d. 10.10 på TV 2/FYN kl. 19.30

Læs mere om demonstrationen her

Ved du noget? Så send os et tip