Til kamp mod piraterne

Maersk i Svendborg er gået ind i kampen mod pirater på havene. Torsdag holdt firmaet en international konference for rederierne - med gode råd og hjælp til at undgå pirateri.

På konferencen lærte rederierne blandt andet af erfaringerne fra krigsskibet Absalon, der i otte måneder var en succesrig piratjæger ud fra Somalias kyst.
- Vi vil gerne bringe interessenterne sammen, som er involveret i de her situationer omkring pirateri, siger direktør Claus Bihl fra Maersk Training Centre i Svendborg.

Absalon sluttede sin mission i april i år i Adenbugten ud for Afrikas Horn, og var skibet det absolut mest effektive skib i den internationale flåde - hele 88 ud af i alt 245 tilfangetagne pirater er Absalons fortjeneste.

Det er erfaringen fra alle disse piratjagter, som Absalon nu kan dele ud af med gode råd. Blandt andet mener kaptajnen på Absalon, at skibene skal gøre det sværere for piraterne at komme om bord - for eksempel ved brug af pigtråd.

Foruden konferencen og gode råd i kampen mod pirater tilbyder Maersk Training Centre også træningskurser for besætning før, under og efter en kapring.

Oversigt

    Oversigt