I det fynske folks tjeneste

Til-salg-skilt på 62.000 ejerboliger

Der er 4000 flere boliger til salg på nettet end for et år siden. I alt 62.000 ejerboliger er til salg, viser statistik fra Realkreditrådet.

Der bliver sat flere boliger til salg, end der sælges. Det er ifølge Realkreditrådet forklaringen på, at der i september var i alt 62.000 ejerboliger til salg på internettet - hvilket er en stigning på 4000 i forhold til samme måned sidste år.

- Selvom der bliver solgt mere end tidligere, så ser vi alligevel et voksende udbud. Forklaringen er simpelthen, at stigningen i antallet af nye boliger med salgsskilte er vokset kraftigere end antallet af handler, siger Ane Arnth Jensen, der er direktør i Realkreditrådet.

Især på Fyn og i Jylland er der flere til salg-skilte. Her er antallet steget med 2.300 i september i forhold til samme måned sidste år. I hovedstadsområdet er udbuddet af boliger til salg nogenlunde det samme.

Som landsgennemsnit har et udbudt parcel- og rækkehus været på markedet i knap otte måneder til en kvadratmeterpris på 15.130 kr. Det er på niveau med sidste år.

På den baggrund konkluderer Realkreditrådet, at stemningen på boligmarkedet er mere positiv.

- Det kommer til udtryk ved, at de gennemsnitlige udbudspriser ikke længere er nedadgående. På landsplan ser vi, at de annoncerede priser og den tid, som parcel- og rækkehusene har stået til salg, er nogenlunde på samme niveau som sidste år, siger Ane Arnth Jensen.

Men der er regionale forskelle. For parcel- og rækkehusenes vedkommende er udbudspriserne i København og omegn steget med 5,4 procent, mens der er stigninger på to procent i Nordsjælland.

Resten af landet bevæger sig i en anden retning. Her er udbudspriserne på parcel- og rækkehuse lavere end sidste år.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.