I det fynske folks tjeneste

Til-salg-skilt på 62.000 ejerboliger

Der er 4000 flere boliger til salg på nettet end for et år siden. I alt 62.000 ejerboliger er til salg, viser statistik fra Realkreditrådet.

Der bliver sat flere boliger til salg, end der sælges. Det er ifølge Realkreditrådet forklaringen på, at der i september var i alt 62.000 ejerboliger til salg på internettet - hvilket er en stigning på 4000 i forhold til samme måned sidste år.

- Selvom der bliver solgt mere end tidligere, så ser vi alligevel et voksende udbud. Forklaringen er simpelthen, at stigningen i antallet af nye boliger med salgsskilte er vokset kraftigere end antallet af handler, siger Ane Arnth Jensen, der er direktør i Realkreditrådet.

Især på Fyn og i Jylland er der flere til salg-skilte. Her er antallet steget med 2.300 i september i forhold til samme måned sidste år. I hovedstadsområdet er udbuddet af boliger til salg nogenlunde det samme.

Som landsgennemsnit har et udbudt parcel- og rækkehus været på markedet i knap otte måneder til en kvadratmeterpris på 15.130 kr. Det er på niveau med sidste år.

På den baggrund konkluderer Realkreditrådet, at stemningen på boligmarkedet er mere positiv.

- Det kommer til udtryk ved, at de gennemsnitlige udbudspriser ikke længere er nedadgående. På landsplan ser vi, at de annoncerede priser og den tid, som parcel- og rækkehusene har stået til salg, er nogenlunde på samme niveau som sidste år, siger Ane Arnth Jensen.

Men der er regionale forskelle. For parcel- og rækkehusenes vedkommende er udbudspriserne i København og omegn steget med 5,4 procent, mens der er stigninger på to procent i Nordsjælland.

Resten af landet bevæger sig i en anden retning. Her er udbudspriserne på parcel- og rækkehuse lavere end sidste år.