I det fynske folks tjeneste

Til Skagen med bøgetræ i tanken

I næste uge skal Tage Johansen fra Ringe til motorcykeltræf i Skagen. Den 375 km lange tur har han naturligvis tænkt sig at gøre på sin nimbus-motorcykel. Men tankstationer får han ikke set mange af. Hele turen skal nemlig køres på bøgetræ.

Fynbo kører til Skagen på bøgetræ

I næste uge skal Tage Johansen fra Ringe til motorcykeltræf i Skagen. Den 375 km lange tur har han naturligvis tænkt sig at gøre på sin nimbus-motorcykel fra 1939. Men tankstationer får han ikke set mange af. Hele turen skal nemlig køres på bøgetræ.

Motorcyklen, der er den eneste af sin art i Danmark, er påmonteret en gen-gas-generator fra krigens tid. Så hvor man normalt er tvunget et stop på tanken efter benzin, kan Tage Johansen nøjes med en tur i skoven.

Med Gen-gas-generatoren anvender motorcyklen nemlig gassen fra brændt træ som drivmiddel og kan i princippet køre på alt fra grankogler til mormors sofabord.

Generatoren er over 60 år gammel og konstrueret i Odense af Opelforhandler Holm-Jensen.

Under besættelsen begyndte man på grund af manglen på benzin at anvende røggasser fra træ som drivmiddel i først og fremmest lastbiler. Tage Johansens Gen-gas-generatoren er bygget som generator til en lastbil - blot i mindre format.

Tage Johansen skal til Skagen som led i det årlige sne-rally, som køres hvert år - sne eller ej. På vejen "tankes" bøgetræ i udlagte deporter. Bøgetræ er i følge Tage Johansen det mest effektive. Det udvikler mest røggas.

Det skal tankes op nogle gange. Motorcyklen kører ti km på et kilo bøgetræ.

Ved du noget? Så send os et tip