Lån et gratis elløbehjul: Nyt tilbud skal gøre det mere attraktivt for pendlere

Pendlere skal vælge bilen fra og toget til, og det håber DSB bliver et lettere valg, hvis der stilles eldrevne hjul til rådighed.

Mange pendlere vælger turen med toget fra, hvis deres arbejdsplads ikke ligger i nærheden af stationen. Men det skal der nu laves om på i Odense.

Onsdag begyndte et forsøg, hvor medarbejdere fra Ikea og KMD får fri adgang til elløbehjul og -cykler fra stationen til deres arbejdsplads.

- De fleste af os vil gerne tage bæredygtige valg, men hverdagen skal jo også hænge sammen. Og togstationen er sjældent slutdestinationen, så der skal hjælp til at klare den sidste bid af turen til arbejde, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for bæredygtighed i DSB.


DSB har indgået et partnerskab med Voi om levering og drift af elløbehjul og -cykler, som brugerne får adgang til gennem en DSB-drevet digital platform, der kaldes Kørmit.

Flere forfordele

På stationen i Odense stiller kommunen plads til rådighed til de eldrevne køretøjer.

Og ordningen er da heller ikke kun til gavn for miljø og de pendlende medarbejdere. Ifølge kommunens by- og kultur rådmand, Christoffer Lilleholt (V), kan det også gavne byens øvrige trafik.

- Efterhånden er de fleste tilbage på job, og så kommer vi også tilbage til en hverdag med trængsel på vejene. Derfor er det oplagt for os at stille en plads til elløbehjul og elcykler til rådighed, så vi kan give alternativer til at komme frem og dermed afhjælpe trængslen, siger rådmanden.

Plads til flere

Før pendlere kan benytte sig af ordningen, kræver det, at virksomheden er tilmeldt. På den måde sikrer man, at cykler og løbehjul kun bliver brugt i de områder, som de er reserveret til.

Forsøget er indtil videre sat til at løbe året ud og bliver evalueret undervejs. Men jo større tilslutning, der er, jo større chance er der for, at løsningen bliver permanent, lyder det fra DSB.

Der bliver ligeledes gjort opmærksom på, at der er stadig er plads til flere odenseanske virksomheder. 


Om Kørmit