Tilbygning bryder med lokalplan: Det er ikke dumhed, siger nabo

En tilbygning af glas er blev dobbelt så stor, som lokalplanen tillader. Nu kan man se ind i naboernes soveværelse. Ejeren vil ikke ændre bygningen frivilligt.

I H.C. Andersen-kvarteret i Odense skaber en tilbygning debat hos naboerne. Et ti kvadratmeter trappetårn er blevet dobbelt så stort, som lokalplanen tillader.

Mend trappetårnet har ejer og opfører af tilbygningen på de nye bygninger, Torben Nielsen, har fået en lidt bedre udsigt end oprindeligt planlagt. Det skriver Fyens.dk mandag

Tilbygningen, der fungerer som udgang til lejlighedens tagterrasse, giver mulighed for kig til de omkringliggende gårdhaver. Og det er til gene for naboerne.

quote Jeg tror nok, at jeg skal prøve at huske at slukke lyset, før jeg skifter til natkjole.

Aldis Lassen, Nabo.

- Jeg tror nok, at jeg skal prøve at huske at slukke lyset, før jeg skifter til natkjole, siger nabo Aldis Lassen.

Fra tilbygningen kan man se direkte ind i hendes soveværelse. Og det er ikke kun Aldis, der er generet.  

- Det er frækt, og jeg har svært ved at tro, at det er dumhed, siger Jørgen Jørgensen, der er formand for H. C. Andersen kvarterets grundejerforening.

Udkig fra Aldis Lassens soveværelse.
Udkig fra Aldis Lassens soveværelse.

Vil ikke fjerne tilbygningen

Det var en nabo, der i foråret bemærkede, at tilbygningen ikke stemte overens med de tegninger beboerne havde godkendt. Han kontaktede derfor kommunen. Det førte til et såkaldt standsningspåbud af tilbygningen, da kommunen vurderede, at den er i strid med lokalplanen.

Efterfølgende har Torben Nielsen søgt dispensation for opførelsen, og den bliver lige nu behandlet i by- og kulturforvaltningen. Han siger til Fyens Stiftstidende, at han ikke vil fjerne tilbygningen frivilligt, men han erkender, at trappetårnet er større, end lokalplanen tillader.

Hos By- og Kulturforvaltningen er rådmand Jane Jegind (V) glad for, at sagen forløber som den skal:

- Jeg er rigtig glad for, at da forvaltningen fandt ud, at der var noget galt, gik de ind og stoppede det, og så skal de behandle sagen, siger Jane Jegind.

Det er endnu ikke en dato for, hvornår sagen forventes at være afgjort.

Oversigt

    Oversigt