Dømt for overfald: Tildelte ung mand skub og knytnæveslag

I retten i Odense blev to mænd tirsdag dømt for et overfald begået i december. Den ene af de to gerningsmænd blev dømt til udvisning af Danmark.

En 18-årig mand blev 27. december overfaldet af to mænd i Vestergade i Odense. Offeret blev skubbet omkuld og modtog derefter flere knytnæveslag fra to gerningsmænd.

Det får nu konsekvenser for overfaldsmændene, som tirsdag blev dømt for overfaldet. Den ene af gerningsmændene er en 24-årig dansk statsborger. Han blev dømt til 60 dages fængsel samt samfundstjeneste.

Den anden gerningsmand er en 21-årig mand fra Marokko. Han blev idømt fem måneders fængsel samt udvisning fra Danmark med indrejseforbud i seks år.

- Årsagen til, at der er forskel på dommene, er, at den mand, der er idømt udvisning, har flere tidligere domme. Den anden mand er ikke tidligere dømt, fortæller anklager i sagen, Karen Jensen fra Fyns Politi. 

Den 21-årige mand er blandt andet tidligere dømt for grov vold og for overtrædelse af straffelovens paragraf 119, som handler om vold mod personer i offentlig tjeneste. 

Den 24-årige gerningsmand modtog dommen, mens den 21-årige ankede dommen på stedet. 

Reststraf på to måneder

I december, da overfaldet fandt sted, var den 21-årige gerningsmand stadig i prøvetiden for en tidligere straf. Den straf havde han to måneder tilbage af, men var blevet prøveløsladt.

- Hvis man bliver prøveløsladt, så har man jo jo noget tid tilbage af sin straf. Hvis man så begår kriminalitet inden for prøvetiden, som typisk er på to år, så kan reststraffen lægges oven i en ny dom, forklarer Karen Jensen. 

Derfor er han idømt en såkaldt fællesstraf, som består af både reststraffen og straffen for overfaldet i december. Det betyder, at han i alt bliver idømt fem måneders fængsel. 

Anklager Karen Jensen er tilfreds med udfaldet af dommen. 

- Min påstand var fem til seks måneder og en ubetinget udvisning med indrejseforbud i seks år, og han er blevet idømt fem måneder og ubetinget udvisning, siger hun.

 

Oversigt

    Oversigt