Tilfreds Nicki P har intet at tabe nu

Nicki Pedersen kom lørdag meget tættere på sin fjerde VM-titel, selv om han tabte finalen i Vojens.

Mens Nicki Pedersen skældte og smældte efter speedway-grandprixet i svenske Målilla for fjorten dage siden, hvor han følte sig bortdømt, er han helt anderledes afslappet efter lørdagens VM-løb i Vojens.

Og det endda på trods af, at fynboen, der hader at tabe, blev slået på sidste finaleomgang af sin 20-årige landsmand Michael Jepsen Jensen og dermed måtte nøjes med andenpladsen.

- Jeg ville da gerne have vundet, men jeg fik stadig fire VM-point for andenpladsen i finalen, og det var uhyre vigtigt for mig at komme så tæt på den samlede førsteplads som muligt, siger Pedersen.

Inden løbet i Vojens var han 11 point fra australieren Chris Holder, der fører VM-stillingen. Nu er afstanden kun to point, og dermed kan alt ske ved det sidste grandprix i polske Torun om fjorten dage.

- Jeg kører stærkt i øjeblikket, og mine starter fungerer, så jeg tror at jeg kan gøre det færdigt.

- Presset ligger på de andre. Jeg har ikke noget at tabe, jeg kan ikke engang miste min podieplads, siger Pedersen.

Han roser aftenens vinder Michael Jepsen Jensen for den flotte overhaling på sidste omgang.

- Michael kørte skide godt. Han skubbede lidt til mig, da han overhalede, men det er helt efter bogen. Det ville jeg også selv have gjort, siger Pedersen.

Inden afgørelsen i Torun har han et par løb i Tjekkiet og Polen, der skal overstås.

- Det er lige tilpas. Jeg holder mig i gang, men jeg kan også slappe af og gøre mig klar til grandprixet, siger han.

Nicki Pedersen blev individuel verdensmester i 2003, 2007 og 2008. Han mangler én VM-titel for at nå op på siden af Hans Nielsen, som er den dansker, der har vundet flest individuelle verdensmesterskaber.

Oversigt

    Oversigt