I det fynske folks tjeneste

Tilfredsstillende tunneløvelse

Mere end 600 personer fra beredskabet og sundhedssystemet gennemførte natten til søndag en vellykket katastrofeøvelse i tunnelen under Storebælt.

Mere end 600 personer deltog i nattens katastrofeøvelse

Øvelsen, der fandt sted i overgangen fra sommer- til vintertid, begyndte klokken to og sluttede først halv seks søndag morgen.

De 600 involverede havde til opgave at hjælpe passsagere, der sad indespærret i en brændende tog i tunnelen under Storebælt.

De 90 tilskadekomne blev transporteret til behandling på felthospitaler i Korsør og på Sprogø og samtidig havde beredskabet til opgave at få 60 personer uden skader væk fra området.

- Øvelsen fik et tilfredsstillende forløb, og resultatet viste, at det samlede indsatskoncept fungerede, hvilket gjorde, at det lykkedes at gennemføre en effektiv indsats. Samspillet mellem de mange aktører fungerede særdeles godt, siger Politiinspektør Erik Johansen fra Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

Øvelsen var en af de hidtil største på Storebælt, og over de kommende måneder vil nattens indsats nu blive evalueret mere tilbundsgående.
 
- En så stor øvelse giver naturligvis anledning til, at kigge nærmere på enkelte områder - bl.a. på transporten til og fra skadesområdet, siger Erik Johansen.