Tilhørere afvist fra retssag

Interessen for at overvære drabssag i Odense er større, end retslokalet kan rumme. Tilhørere er blevet afvist.

En retsbetjent ved Retten i Odense har onsdag formiddag bedt en række tilhørere om at forlade retslokalet på grund af pladsproblemer.

Retten har indledt en sag mod 28-årige MC, der er tiltalt for at have dræbt den 79-årige Esther Jørgensen i hendes lejlighed i Odense i februar. Og det er den sag, som har tiltrukket den store mængde tilhørere.

- Jeg må bede alle, der ikke er pårørende, om at gå igen. Vi har den regel, at pårørende og pressen har førsteprioritet, lød opfordringen fra retsbetjenten.

Uden indvendinger valgte flere tilhørere at forlade retslokalet frivilligt, så sagen kunne komme i gang.

Anklager Heidi Colbæk har indledt med at præsentere de overordnede linjer i sagen om Esther Jørgensens død.

Det var tiltalte, som slog alarm via 112 om morgenen den 9. februar i år. Han befandt sig i fru Jørgensens lejlighed, hvor han var faldet i søvn i en brandert. Da han vågnede om morgenen, lå den ældre dame død på lejlighedens gulv.

MC havde aftenen inden sammen med sin hustru været til en selskabelig sammenkomst, hvor der blev serveret gule ærter og brændevin. Esther Jørgensens var også med, og MC, hustruen og Esther forlod stedet sammen i en hyrevogn.

De valgte at fortsætte festen hos den 79-årige kvinde, og omkring klokken to havde MC's hustru fået fest nok, så hun tog hjem, mens MC blev.

Omkring klokken 3.40 modtog alarmcentralen et opkald, som senere har vist sig at være foretaget fra en fastnettelefon i fru Jørgensens lejlighed. En stærkt beruset person berettede om, at der var en anden person, som ikke trak vejret.

Den berusede vidste ikke, hvor han befandt sig, og der hersker usikkerhed om, hvem den berusede person er. Den tiltalte kan ikke huske, at han har ringet, men han erkender dog, at det formentlig er ham.

Nogle timer senere ringede den tiltalte 112 fra sin mobiltelefon. I første omgang opgav han en forkert adresse, men ambulancen fandt efterfølgende frem til det rette sted.

Dagen efter blev Esther Jørgensens lig obduceret, og det viste sig, at hun var blevet kvalt ved kværkning. Dagen efter igen blev MC og hans hustru begge anholdt og fremstillet i grundlovsforhør.

Anklagemyndigheden valgte at løslade hustruen, men først i sommer opgav man endeligt sigtelsen mod hende.

Den tiltalte nægter sig skyldig i anklagen mod ham. Der ventes at falde afgørelse i sagen fredag i næste uge.

Oversigt

    Oversigt