I det fynske folks tjeneste

Tilliden til Brink og Olsen var væk

Timingen for en fyring er aldrig god, men OB-bestyrelsen havde mistet tilliden til den sportslige ledelse i klubben, og derfor måtte de ud, siger formand.

02:43

1 af 2

Der var ikke mere tillid til den sportslige ledelse i OB, og derfor måtte både direktør Kim Brink, cheftræner Lars Olsen og assistenttræner Viggo Jensen ud, selv om OB på torsdag står over for en vigtig europæisk kamp.

- Timingen i sådanne ting er aldrig god. Men vi mente, at det var det rigtige at gøre nu, fordi tilliden var væk. Man ville have kunnet klandre os for ikke at handle, hvis vi havde ladet det fortsætte, og det ikke var blevet bedre, siger bestyrelsesformand Niels Thorborg.

Så sent som i lørdags stod OB-veteranen Thomas Helveg frem og talte om dårlig træningskultur i den ambitiøse fynske klub.

- En spillers kommentarer efter en kamp har intet med denne beslutning at gøre. Det er en grundig, samlet vurdering af, at posen skulle rystes, for at vi kan udvikle os sportsligt. Og der må hele den sportslige ledelse stå til regnskab, siger Niels Thorborg.

Afskeden med Kim Brink er også et farvel til en ren OB-institution og en direktør, der er blevet rost for at have været ganske dygtig til at sælge dyrt og købe billigt.

Om Brink på den baggrund havde fortjent lidt længere line vil Thorborg ikke kommentere. Han nøjes med at konstatere, at det er med vemod, at man siger farvel til direktøren.

Beslutningen blev truffet på et bestyrelsesmøde mandag aften, og tirsdag formiddag overleverede Niels Thorborg, næstformand Erik Laumand og administrerende direktør Thomas Christensen meddelelsen til de tre sportslige ledere.

Uffe Pedersen overtager trænersædet midlertidigt fra Lars Olsen.

- Jeg har ingen vurdering af, hvornår vi har en permanent afløser klar. Vi skal nu finde den profil, som passer til os. Måske er han klar om lidt, måske er han klar til vinter, siger Niels Thorborg.

På torsdag møder OB i Europa Leagues gruppespil spanske Getafe på udebane.