I det fynske folks tjeneste

Tilskuerne svigter GOGs kvinder

Det er ikke kun på banen, at det går den forkerte vej for GOGs damehold i håndboldligaen. Tilskuerne bliver også væk fra kampene.

Tilskuerne svigter GOGs kvinder, mens herrerne til gengæld får flere og flere.

Ifølge tal fra Dansk Håndboldforbund har GOGs damer mistet 51 procent af tilskuerne i første halvdel af sæsonen i forhold til sidste år. Det svarer til, at der i gennemsnit har været 948 tilskuere til holdets hjemmekampe.

Direktør Arne Buch mener dog ikke, at tallene er alarmerende.

- Årsagen er primært, at damerne ikke har spillet så mange kampe i Arena Fyn i Odense som i sidste sæson, siger Arne Buch.

Rent økonomisk har tilskuernedgangen kun en lille betydning, da de primære indtægter kommer fra sponsorer.

Fremgang hos herrerne

Hos herrerne ser det derimod mere lyst ud. Deres tilskuertal er i år steget med 21 procent, så der i gennemsnit har været 1.399 tilskuere i indeværende sæson.
 
Trods stigningen hos herrerne og faldet hos damerne ligger begge hold på en syvendeplads, når man sammenligner tilskuertallet med de andre ligahold.
 
Både på herre- og damesiden er det Aalborgenserne, som er de mest ivrige gæster i håndboldhallen. AaBs herrer har i sæsonen 2008-2009 haft 2.118 tilskuere i gennemsnit, mens Aalborg DHs damer overgår herrerne med i gennemsnit 2.884 tilskuere.