Tiltalt for ballade på skadestue: Jeg hjalp politiet

De tre tiltalte i sagen om optøjer på skadestuen i Odense har hver sin forklaring om deres rolle i uroen.

Den ene forsøgte at hjælpe politiet. Den anden vidste ikke, at hans ven kørte mod skadestuen. Den tredje var der slet ikke.

Det er tre forskellige forklaringer, som kommer fra de unge mænd onsdag i Retten i Odense, hvor de er tiltalt for angrebet på Odense Universitetshospital (OUH) efter Eid-festen i Vollsmose i sommer.

Den 27-årige AH forklarer selv, at han efter aftenens ballade i Vollsmose den 20. august, oplevede flere biler køre mod skadestuen - og i en blanding af nysgerrighed og dumhed kører han med.

Her ser han 40-50 mennesker småløbe mod indgangen.

- Det eneste, jeg ser, er tre betjente - to af dem havde pistolerne op. De står ved indgangen imellem dørene, forklarer AH.

Betjentene beder ham om hjælp med at få folk ud, hvilket AH forsøger.

AH er tiltalt sammen med to 20-årige mænd, der ifølge anklageren også var en del af en 60-70 mand stor flok, som kort efter midnat løb mod hospitalet bevæbnet med køller, bats, knive og sten.

Udover at kaste sten mod døren og tvinge sig adgang til skadestuen, hvor de truende forfulgte personalet og ødelagde inventar, skal de også have smadret forruden på en ambulance og skåret to dæk op på en politibil.

Men den ene 20-årige, YT, forklarer, at han slet ikke har været nogle af stederne - og den anden sidder i en vens bil og vidste ikke, at de var på vej til skadestuen, før bilen stoppede der.

- Jeg kunne se mange bekendte, som løb mod akutmodtagelsen. Jeg blev nysgerrig, så jeg går hen mod indgangen, forklarer den 20-årige MC.

- Da jeg kommer ind, tog betjenten sin pistol frem, pegede på mig og sagde, at vi skulle ud. Så gik jeg ud.

Udenfor ser han andre ødelægge en politibil og en ambulance - og vælger selv at køre væk for ikke at blive blandet ind i noget.

Alle tre nægter sig skyldige i alle forhold, som kan betyde udvisning for den 27-årige AH, hvis retten finder dem skyldige onsdag i næste uge.

Oversigt

    Oversigt