Tiltalt for sexovergreb forsøgte at presse offer til tavshed

En 58-årig mand, der er tiltalt for overgreb mod 14-årig pige, forsøgte at overtale hende til ikke at udtale sig til politiet.

Under retssagen ved Retten i Odense onsdag kom det frem, at den 58-årig mand fra Odense forsøge at overtale den 14-årige pige, der er offer i sagen, til ikke at udtale sig til politiet.

- Den tiltalte forsøgte op til anholdelsen via et brev til pigen at opfordre hende til at forholde sig tavs ved politiets afhøringer. Den tiltalte mente, at hvis pigen ikke ville udtale sig, så ville politiet ikke have nogen sag. Det fortæller TV2/FYNs reporter fra retten.

Den tiltaltes lejlighed i Bolbro i Odense blev ransaget 11. august sidste år, og her blev der fundet en del af de remedier, der i følge anklageren Marianne Birck er blevet brugt ved overgrebene.

Den tiltalte forklarede i retten på spørgsmål fra hans forsvarer Sten Møller, om han tænder seksuelt på små piger.

- Jeg tænder ikke på små piger, men har haft svært ved relationer med kvinder på min egen alder. Derfor har jeg altid haft forhold til kvinder, der er meget yngre end mig selv, forklarede den tiltalte.

- Jeg gjorde det udelukkende for at hjælpe og ikke for min egen vinding skyld. Det var ikke min mening at gøre nogen fortræd.

På forsvarerens spørgsmål bekræftede den tiltalte, at han godt var klar over, at forholdet til den 14-årige var ulovligt.

Den tiltalte er blevet mentalundersøgt. Undersøgelse viser, at den tiltalte er umoden, og han har svært ved relationer samt at forstå og respektere andres følelser. Dermed overskrider han andres grænser.

Undersøgelsen konkluderer, at den tiltalte ikke sindsyg og dermed anbefales almindelig straf og ikke forvaring. Dette bakkes op af retslægerådet.

I retten kom det også frem, at den tiltalte har været medlem af Jehovas Vidner, men at han sammen med sin ene datter blev udstødt af bevægelsen.

Oversigt

    Oversigt