Tiltalt for tilfangetagelse: 71-årig gav frivilligt penge

Det var ikke tvang, der fik 71-årig kvinde til at overføre penge, siger tiltalt odenseaner i sag om frihedsberøvelse, dødstrusler og afpresning.

En 71-årig kvinde ville efter kun få dages bekendtskab med en mand, som hun havde mødt på datingsiden dating.dk, låne hans datter og svigersøn 33.000 kroner.

Det fortæller manden onsdag i Retten i Odense, hvor han er tiltalt for at have holdt kvinden fanget i sin lejlighed fra 28. august til 1. oktober 2015.

Ifølge anklagen tæskede og truede han sit offer på livet med henblik på at malke hende for penge. Men den 58-årige mand, der stammer fra Serbien, nægter sig skyldig.

Den tiltalte hævder, at han og den 13 år ældre kvinde var kærester.

Allerede efter deres første stævnemøde ønskede hun ifølge manden at flytte fra sit hjem i Nordjylland og ind i hans lejlighed i Odense. Fra første færd havde de fælles økonomi, lyder den 58-åriges forklaring.

Det var heller ikke tvang, der fik den ældre kvinde til at overføre penge til ham. Det tilbød hun helt selv, fortæller han i retten.

- Hun tilbyder frivilligt at låne min svigersøn og datter 33.000 kroner til mit barnebarns forlovelse. Jeg siger tak og spørger hende, hvorfor hun ville det. Hun siger til mig, at det vil hun, fordi vi nu er sammen og er en familie.

Samlet set er den tiltalte anklaget for at have truet sit offer til at overføre mindst 91.200 kroner til ham selv og hans svigersøn, til at give sin bil til svigersønnen og til at forsøge at sælge sit hus for langt mindre, end det var værd.

Ifølge manden gav han imidlertid sit påståede offer omkring 77.000 kroner tilbage i kontanter i midten af september. Heriblandt var pengene til forlovelsesfesten, som blev aflyst.

Retssagen fortsætter fredag, hvor den 71-årige skal vidne i retten.

Oversigt

    Oversigt