Tiltrængt sejr til HC Odense

HC Odense slår topholdet FCM Håndbold og rykker væk fra nedrykningszonen i Primo Tours Ligaen.

Topholdet FC Midtjylland er inde i en skidt stime i Primo Tours Ligaen. For tredje kamp i træk smed midtjyderne point, da HC Odense på hjemmebane vandt med 21-18.

Ikke siden marts 2005 - dengang under navnet GOG - har HC Odense slået midtjyderne i ligasammenhæng.

Sejren er yderst vigtig for Jan Pytlicks kommende klub, der med de to point rykker væk fra nedrykningszonen og op på niendepladsen.

Sejren var ellers ved at blive sat over styr til sidst i kampen, da Odense holdt en scoringspause på ni minutter.

Kampen var uden FCM-landsholdsspilleren Louise Burgaard, som i øjeblikket holder håndboldfri, fordi hun både fysisk og mentalt er overbelastet.

Hjemmeholdet var bedst i første halvleg, og i forsvaret fik fynboerne fremtvunget flere fejl fra FCM-angrebet.

Det skete også i halvlegens sidste sekunder, da FCM havde taget en ekstra markspiller på banen, men endnu en unødvendig fejl gav i stedet fynboerne halvlegens sidste mulighed.

Den udnyttede den tidligere landsholdsstreg Kamilla Kristensen til at kaste bolden i et tomt mål til en pauseføring på 11-9.

Kampbilledet fortsatte i anden halvleg, og det pegede kraftigt i retning af en hjemmesejr med et kvarter tilbage, da Sarah Iversen gjorde det til 17-13.

Men så gik fynboernes angreb fuldstændig i stå. I ni minutter smed fynboerne bolden væk og fik ikke scoret. Det udnyttede gæsterne til at reducere forspringet til et enkelt mål.

Maria Adler fik dog skrabet bolden ind over stregen og brød Odenses måltørke, og så var fynboerne i gang igen. Et par sløsede FCM-angreb senere var hjemmeholdet foran med tre og havde bolden med halvandet minut igen. Der fra blev sejren kørt hjem.