Tinderbox 2015 gav underskud

Heller ikke Odense Kommune, der støtter Tinderbox med 23,5 millioner kroner, har set festival-regnskab. Man har fået oplyst, at festivalen gav underskud.

Tinderbox 2015 gav underskud.

Men hvor stort underskuddet er, og hvordan budgettet for 2016 ser ud, ved Odense Kommune ikke noget om, selv om kommunen over en femårig periode støtter festivalen med 23,5 millioner kroner.

Det oplyser udviklingschef i Odense & Co. Ronnie Hansen, der i disse dage er tavlt optaget af at få anden udgave af Tinderbox godt afsted.

TV 2/FYN har søgt aktindsigt i de økonomiske transaktioner mellem Odense Kommune og Tinderbox og i regnskabsaflæggelsen fra Tinderbox til Odense Kommune i forbindelse med festivalen sidste år.

Foreløbig har TV 2/FYN fået tilsendt et mødenotat fra februar måned, hvor Tinderbox regnskabschef og Tinderbox-revisor Arne B. Jepsen fra BDO gav en form for foreløbig status.

Her oplyses det, at festivalen gav underskud.

Men kommunen har stadig ikke det fulde overblik over festivalens økonomi. Man venter lige som alle andre på det regnskab, som festivalens bagmænd skulle have afleveret inden 1. juni til Erhvervsstyrelsen..

Ved mødet tidligere på året konstaterede Odense Kommune, at kommunens foreløbige tilskud er gået til lovlige kommunale formål efter kommunalfuldmagten.

Desuden fremgår det, at Tinderbox orienterede om omfanget af udbetalinger til foreninger og omsætningen for lokale erhvervsdrivende, "hvilket var mere end tilfredsstillende."

Budgettet for festivalen i 2016  viste ifølge festivalens revisor Arne B. Jepsen fra BDO et mindre overskud.

Budgettets udgangspunkt er et publikumsantal, "der er tilpas ambitiøst i relation til aftalen mellem kommunen og Tinderbox", hedder det.

Selv uden tilskud og sponsorat fra Odense Kommune vil festivalen "med stor sikkerhedsmargin kunne sikre, at Tinderbox kan leve op til alle sine forpligtigelser i forbindelse med festivalen, herunder artisthonorarer og alle øvrige leverandører", hedder det i kommunnes referat fra mødet.

Notatet er i øvrigt renset for tal.

Tinderbox har lovet et endeligt regnskab for 2015 og et budget for 2016, inden Tinderbox starter på torsdag.

Selskabet bag Tinderbox, Tinderbox Entertainment, skal aflevere regnskabet til Erhvervsstyrelsen senest i morgen, ellers vanker den strafgebyrer.

Afleveres regnskabet ikke inden for en måned efter fristen, kan Erhvervsstyrelsen opløse selskabet.

Oversigt

    Oversigt