Tinderbox-boykot får konsekvenser

Det har nu fået konsekvenser, at blandt andre Roskilde Festival og Smukfest officielt har boykottet bookingbureauet Skandinavian.

To af ejerne Brian Nielsen og Flemming Myllerup har solgt deres andel i Skandinavian Cph og stopper deres aktiviteter i Skandinavian International.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at fire festivalers boykot skal få så drastiske konsekvenser for vores firma. Og desværre kommer det også til at koste flere mennesker deres arbejde, fortæller de i en pressemeddelelse.

Balladen startede, da det i september blev annonceret, at Odense næste år åbner den nye festival Tinderbox. Problemet er ifølge flere af landets festivaler, at arrangørerne bag Tinderbox er de samme personer, som skal booke artisterne til festivalen. Brian Nielsen var således både medejer af Tinderbox og bookingbureauet Skandinavian, og det forvrider ifølge de boykottende parter altså konkurrencen.

Boykotten af Skandinavian ville i praksis betyde, at kunstnere som MØ, Nephew og TV-2 ikke ville kunne optræde på eksempelvis Roskilde Festival eller Smukfest.

- Vi ønsker ikke, at vores egne personer eller vores anden forretning skal stå i vejen for vores artisters karrierer, og derfor trækker vi os fra bookingbranchen. Vi vil fremover koncentrere os 100% om afviklingen af de to succesfulde festivaler i Aarhus; NorthSide og GrimFest og ikke mindst opstarten af Tinderbox i Odense, som vi forventer os meget af.

Morten Elley overtog med virkning fra den 30. september ejerskabet af Skandinavian Cph og vil sammen med Theis Smedegaard og Sarah Sølvsteen udgøre ledelsen fremover.

Oversigt

    Oversigt