Tinderbox-ejer vil lægge sag an mod festivaler

Om en uge åbnes portene for første gang til Tinderbox-festivalen i Odense. Men vejen dertil har ikke været uden bump, og nu oplyser en af ejerne, at der kan komme sagsanlæg mod andre festivaler, skriver Fyens.dk.

Det er ejer Brian Nielsen, der nu bebuder et sagsanlæg mod fire andre festivaler. Nemlig Roskilde Festival, Smukfest i Skanderborg, Jelling Musikfestival og Nibe Festival.

Han mener, det var ulovligt, da de fire festivaler tilbage i september 2014 boykottede de to store bookingbureauer Skandinavian og Beatbox for deres engagement i Tinderbox.

Festivalejeren mener, at boykotten fra de fire festivaler var koordineret for at begrænse konkurrencen i markedet. Og det kan ligestilles med karteldannelse, hvilket er forbudt.

Boykotten tvang festivalen og firmaet Down The Drain Holding til at sælge andelene i Skandinavian.

- Salget af andelen i Skandinavian har kostet os millioner af kroner til flytning samt adskillelse af selskaber og ikke mindst mistet fremtidig indtjening. De tab ønsker vi at få kompensation for, og samtidig få stillet beslutningstagerne til ansvar, siger Brian Nielsen til Fyens.dk.

Han har derfor indbragt sagen for Konkurrencestyrelsen.