I det fynske folks tjeneste

Tinderbox overskud på ni millioner kroner - men rod i regnskabet

Hård medfart af revisorerne, der skælder ud over rod i selskabets bogføring og overtrædelse af regnskabsloven.

Foto: Sophia Juliane Lydolph, Scanpix

Artiklen er opdateret med flere fakta klokken 15.25.

Tinderbox-festivalen 2016 gav et overskud på ni millioner kroner før skat. Det oplyser festivalejer Brian Nielsen i en pressemeddelelse.

- Det er jeg virkelig, virkelig glad for. Vi havde jo en noget hård start med Tinderbox, hvor vi også mødte en del modstand, og jeg synes egentlig, at dette regnskab giver mere blod på tanden og stor motivation til at fortsætte arbejdet med Tinderbox fremover, siger Brian Nielsen i pressemeddelelsen.

I 2015 gav festivalen et underskud på 31 millioner kroner, og der er fortsat en negativ egenkapital på 21 millioner kroner i selskabet, men Tinderbox-ledelsen forventer at kunne dække hullet med indtjening fra fremtidige festivaller, fremgår det af 2016-regnskabet, der netop er afleveret til Erhvervsstyrelsen.

Men trods den kraftige forbedring af resultatet har revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers hård kritik af selskabets bogføring.

Revisionsfirmaet afløser BDO, der havde flere påtegninger i 2015-regnskabet. Ifølge PriceWaterhouseCoopers har Tinderbox ikke rettidigt indberettet og afregnet a-skat.

 

Læs også Odense & Co.:Tinderbox tæt på 100 millioner værd

Selskabet har efterfølgende foretaget efterangivelse heraf.
 
Selskabets bogføringsgrundlag for indberetning af momsangivelser til SKAT har ikke været fuldstændigt, men ledelsen har efterfølgende korrigeret forholdet. Desuden har Tinderbox i strid med momsloven ikke indberettet
og bogført EU-moms ved varekøb. 
 
Selskabet har også i strid med selskabsloven ydet et mindre lån til en af selskabets ejere, men det er dog efterfølgende betalt tilbage.

Sammenfattende slår PriceWaterhouseCoppers fast, at Tinderbox ikke har overholdt bogføringslovgivningens krav om, at bogføringen skal tilrettelægges og udføres i overensstemmelse med god bogføringsskik - herunder kravene til rettidig og nøjagtig bogføring samt fuldstændighed af regnskabsmaterialet.

Det er der dog rettet op på i anden halvdel af regnskabsåret, hvor der er ændret forretningsgange med henblik
på, at bogføringslovgivningens krav overholdes, hedder det.

Underskud i Northside

Northside-festivalen, der også har Brian Nielsen som medejer og festivalchef, gav i 2016 et underskud på 3,4 millioner kroner, viser det netop offenttliggjort regnskab.

Selskabets egenkapital er i minus med 5,9 millioner kroenr.

Revisionen har påført regnskabet de samme påtegninger som Tinderbox.

 

Læs også Tilskud til Tinderbox fortsætter trods millionoverskud