Tine Lindhardt ny biskop på Fyn

Tine Lindhardt er ny biskop på Fyn. Tirsdag blev hun valgt og kåret som biskop efter en afstemning.

Tine Lindhardt, som er 54 år og sognepræst i Fredens Kirke i Odense, fik i alt 927 stemmer, mens modkandidaten Peter Lind fik 466 stemmer. Ni stemmer - som menighedsrådmedlemmer og præster afgav - var ugyldige.

Den ny biskop afløser Kresten Drejergaard, der har været 17 år på posten. Han fratræder ved udgangen af denne måned.

Hun har et godt indirekte indblik i bispeembedet, idet hun er gift med tidligere Roskilde-biskop Jan Lindhardt. Det er første gang i folkekirkens historie, at en person, der er gift med en tidligere biskop, selv bliver biskop.

Men det er ikke noget, der gør den store forskel, mener hun selv. - Selvfølgelig ved jeg noget om, hvad det vil sige, at være biskop, og jeg har også hørt nogen sige, at det er en fordel for mig, men på den anden side. Da jeg blev præst, var der ikke andre i min familie, der var præster, og det gik jo alligevel, siger hun til Ritzau.

Tine Lindhardt var generalsekretær i Det Danske Bibelselskab indtil 2010, hvor hun blev præst ved Fredens Kirke i Odense. I 2009 var hun kandidat ved bispevalget i Københavns Stift, hvor hun blev slået ud i første valgrunde.

Tine Lindhardt siger til Ritzau, at hun ser det som sin "absolut vigtigste opgave" som biskop sammen med menighedsråd og præster at arbejde for, at kristendommen bliver ved med at være en selvfølgelig del af det danske samfundsliv og den enkelte danskers liv.

- Der er tegn på, at kirke og kristendom ikke længere i samme grad er en naturlig tradition, som tidligere. Det er i højere grad blevet et valg, og det kræver en anderledes måde at være kirke på, siger Tine Lindhardt.

Den nye biskop over Fyns Stift bliver bispeviet i Odense Domkirke den 4. november. Ved tirsdagens stemmeoptælling, var der ud af de 1564

stemmeberettigede 1432 der afgav deres stemme. Stemmeprocenten

lå således på 91,56 procent.

Oversigt

    Oversigt