I det fynske folks tjeneste

Tipspenge til HCA-fonden udskudt

På baggrund af det store underskud fra showet i Parken besluttede Folketingets kulturudvalg at udskyde godkendelsen af en bevilling på 15 mio. kr. fra tipsmidlerne.

-

På baggrund af det store underskud fra showet i Parken besluttede Folketingets kulturudvalg at udskyde godkendelsen af en bevilling på 15 mio. kr. fra tipsmidlerne.

Folketingets kulturudvalg skulle onsdag formiddag have bevilget 15 millioner kroner til HCA-fonden, men efter at det tirsdag kom frem, at fonden har tabt 13 millioner kroner på det store HCA-show i Parken, blev godkendelsen udskudt.

Kulturudvalgets næstformand, Dansk Folkepartis Louise Frevert, siger efter samrådet, at man ikke vil have, at pengene fra tipsmidlerne kommer til at dække et dybt hul i fonden.

- Vi havde ellers forlods accepteret bevillingen, men det var før, vi kendte til den nuværende situation. Derfor har vi fået det punkt udsat til et samråd i næste uge, hvor vi får en redegørelse fra kulturministeren, siger hun.

Louise Frevert frygter, at de 15 millioner kroner vil blive brugt til at proppe ned i et stort sort hul i fondens pengekasse og ikke til at støtte H.C. Andersen-arrangementer.
/ritzau/