I det fynske folks tjeneste

Tipspenge til HCA-fonden udskudt

På baggrund af det store underskud fra showet i Parken besluttede Folketingets kulturudvalg at udskyde godkendelsen af en bevilling på 15 mio. kr. fra tipsmidlerne.

-

På baggrund af det store underskud fra showet i Parken besluttede Folketingets kulturudvalg at udskyde godkendelsen af en bevilling på 15 mio. kr. fra tipsmidlerne.

Folketingets kulturudvalg skulle onsdag formiddag have bevilget 15 millioner kroner til HCA-fonden, men efter at det tirsdag kom frem, at fonden har tabt 13 millioner kroner på det store HCA-show i Parken, blev godkendelsen udskudt.

Kulturudvalgets næstformand, Dansk Folkepartis Louise Frevert, siger efter samrådet, at man ikke vil have, at pengene fra tipsmidlerne kommer til at dække et dybt hul i fonden.

- Vi havde ellers forlods accepteret bevillingen, men det var før, vi kendte til den nuværende situation. Derfor har vi fået det punkt udsat til et samråd i næste uge, hvor vi får en redegørelse fra kulturministeren, siger hun.

Louise Frevert frygter, at de 15 millioner kroner vil blive brugt til at proppe ned i et stort sort hul i fondens pengekasse og ikke til at støtte H.C. Andersen-arrangementer.
/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.