I det fynske folks tjeneste

Tobaksgården reddet

Der kommer snart nyt indhold til den ellers tomme pengekasse på Tobakgården

Den varslede betalingsstandsning hos Tobaksgården i Assens, er afværget. Kommunen udbetaler nu hele årets tilskud på en gang, så kreditorerne i første omgang holdes fra døren. 

- Driften og aktiviteterne er reddet, siger Villy Petersen, formand for Tobakgårdens bestyrelse, til TV 2/Fyn.

Repræsentanter fra Tobaksgården mødtes fredag med Assens borgmester Truels Schultz (K), kommunaldirektøren og Carsten Smedegård (S) fra økonomiudvalget i Assens. Alle deltagere udtrykte optimisme efter mødet.

Løsning på kort sigt

- På byrådsmødet på mandag anbefaler jeg, at vi udbetaler hele tilskudet for 2006 på en gang i stedet for de aftalte fire rater. Det kan jeg ikke forestille mig, der vil være politisk modstand imod, siger borgmester Truels Schultz.

I 2005 havde kulturhuset et underskud på 890.000 kroner.

På længere sigt vil han arbejde for, at Tobaksgården får et øget driftstilskud. Den nyvalgte formand, Villy Petersen, føler sig sikker på politisk opbakning til Tobaksgården også i fremtiden.

- Jeg er optimist med hensyn til, at vi kan få et øget tilskud. Ved flere lejligheder har politikerne - også i sammenlægningsudvalget - givet udtryk for, at de ser Tobaksgården som den nye kommunes kulturelle fyrtårn, siger Villy Petersen.

På fredagens møde blev det aftalt, at der ikke skal skæres ned på aktiviteter på Tobaksgården. Der skal dog forsøges at finde besparelser på de daglige udgifter.

Se Tobakgårdens hjemmeside

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.