Toft: Christian Eriksen er dette årtusinds bedste danske fodboldspiller

Det er næppe gået nogens næse forbi, at den 25-årige middelfarter er en lysende stjerne på den internationale fodboldscene, og derfor er Flemming Toft ikke bleg for at kalde ham for dette årtusinds bedste danske fodboldspiller.

- Han er blevet mere selvisk, og så har han fået en helt anden rutine og modenhed over de seneste år i Tottenham både på og udenfor banen. Derudover er han blevet stærk – fysisk og psykisk, siger fodboldkommentator Flemming Toft.

Christian Eriksen har, fra den dag han forlod Fyn konstant lagt et nyt lag på sit spil. Da han for ni år siden rejste fra Odense Boldklub til den hollandske storklub Ajax Amsterdam, var han ikke meget mere end en notits i den danske sportspresse. 

Og det forblev han, indtil han i starten af 2010 fik debut for Ajax’ førstehold, og bare et par måneder senere blev han udtaget til det danske A-landshold, som skulle spille en venskabskamp mod Østrig. Dengang var han bare en ung marginalspiller, da han efter 57 minutters spil afløste Daniel Jensen. I dag, syv år efter, er han omdrejningspunktet på landsholdet – især i de to kommende VM-playoffkampe.

quote Han er og bliver vores omdrejningspunkt, det kan der ikke herske nogen tvivl om

Flemming Toft

- Han er og bliver vores omdrejningspunkt. Det kan der ikke herske nogen tvivl om. Christian Eriksen har en europæisk topklasse og det betyder virkelig meget, især for vores modstander i de to VM-playoffkampe. De vil være tvunget til at holde godt øje med ham, siger Flemming Toft.

En eftertragtet ung mand

I 2013 blev der også holdt øje med Christian Eriksen. Han var fast mand i Ajax og på landsholdet. I den danske sportspresse var han ikke længere en notits, men derimod forsidemateriale. Og rygtestrømmen ville ingen ende tage. De europæiske storklubber stod i kø for at skrive kontrakt med den nye Laudrup.

Christian Eriksen blev i sommeren 2013 solgt til engelske Tottenham, der betalte godt 100 millioner kroner for danskeren.
Christian Eriksen blev i sommeren 2013 solgt til engelske Tottenham, der betalte godt 100 millioner kroner for danskeren.
Foto: Scanpix Denmark

Valget faldt på London-klubben Tottenham, der tørstede efter offensive folk, fordi de netop havde solgt deres angrebs-es, Gareth Bale.

De første par måneder fik den unge middelfarter for alvor kærligheden at føle i Premier League, hvor han modsat fra tiden i Ajax ikke længere var det første navn på holdkortet, men der gik ikke længe, før det ændrede sig.

quote Han har scoret i de seneste seks landskampe og det har stor betydning

Flemming Toft

- Han har stor betydning i at lede og fordele arbejdet på landsholdet, såvel som i Tottenham, men nu er han i gang med at lægge et nyt lag på. Han scorer mål. Han har scoret i de seneste seks landskampe og det har stor betydning, at der kommer mål fra en der sætter spillet op – en kreatør, siger Flemming Toft.

Christian Eriksen i de seneste to sæsoner i Premier League været blandt de spillere, som har assisteret flest mål, men gennem det seneste år har han lagt yderligere til sit spil. I de seneste 16 landskampe har han scoret 12 mål, hvilket gør ham til en af de mest scorende spillere i VM-kvalifikationen. Og ifølge Flemming Toft er det også Christian Eriksen, der skal gå forrest i de to kommende VM-playoffkampe.

- Han er omdrejningspunktet, og de holder øje med ham i den store fodboldverden. De kender navnet Christian Eriksen, siger Flemming Toft. 

Flemming Toft om Christian Eriksens stjernestatus

Christian Eriksen og resten af det danske landshold må vente i spænding til den 17. oktober, hvor det bliver offentliggjort, hvem de skal besejre i de to VM-playoffkampe for at komme til VM i Rusland.

Oversigt

    Oversigt