Togbrand ved Fredericia fik konsekvenser for den fynske togtrafik

En brand i to togstammer ved Fredericia Banegård udviklede farlig røg i området, ligesom den gav udfordringer for togtrafikken over Fyn.

Opdatering:
Klokken 15.40 fik Banedanmark og DSB igen grønt lys af myndighederne til at standse ved Fredericia Station. De gør dog opmærksom på, at der kan være spredte forsinkelser og enkelte aflysninger på tog til og fra Fredericia i løbet af mandag eftermiddag og aften.

Der er mandag eftermiddag udbrudt en kraftig brand i to togstammer på baneområdet ved Fredericia Banegård. Det oplyser Trekantsområdets Brandvæsen på det sociale medier Twitter.

Sydøstjyllands Politi udsendte en beredskabsmeddelelse om branden, da der var tale om en asbestbrand med en meget kraftig røgudvikling.

Trekantsområdets Brandvæsen har efterfølgende afkræftet, at der skulle have været asbest i de brændte tog.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Røgen fra branden gav udfordringer for borgerne i nærheden, som politiet bad gå inden døre, lukke døre og vinduer og slukke for ventilation eller straks forlade området.

Branden gav også konsekvenser for togtrafikken til og fra Fyn, da det på grund af ild og giftig røg ikke var muligt at standse på Fredericia Banegård.

- Vi afventer en melding fra myndighederne om, hvornår vi igen kan køre til og fra Fredericia Station, skriver DSB på sin hjemmeside.

To personer er ifølge Trekantsområdets Brandvæsen kørt til observation for røgforgiftning.

Det er endnu uvist, hvordan branden er opstået.

Ifølge Ekstra Bladet var det blandt andet brandmænd fra Middelfart, der mandag eftermiddag arbejder på slukningen af togbranden.

Oversigt

    Oversigt