Hjælpetog på vej: Togpassagerer evakueret på Storebælt

15 passagerer med retning mod Sjælland måtte tidligt i morges skifte fra tog til bus. Deres tog blev ramt af en bremsefejl på vej over Storebælt.

15 passagerer i det tidlige morgentog fra Aarhus mod København blev forsinket torsdag morgen.

Det tog, der skulle bringe dem mod Sjælland, kørte ind i tekniske problemer på Storebæltsbroen, oplyser DSB.

Problemer fik toget til at standse ved 04.30-tiden ved Sprogø, og flere forsøg på at få toget i gang ved egen kraft mislykkedes.

Opdatering
Clock20. sep 2018, kl. 08:41
DSB oplyser ved 08.30-tiden, at det var en bremsefejl, som stoppede toget på Storebæltsbroen. Toget vil blive løftet op på nogle erstatsningshjul, og blive flyttet til et sidespor. Herfra vil det senere blive flyttet til et værksted. Det vil formentlig ske i nattetimerne. DSB kan ikke angive en præcis tidshorisont, men det vil tage timer før togdriften på tværs af landet er normal.
Clock20. sep 2018, kl. 09:30
Toget er blevet fjernet.
Opdatering
Clock20. sep 2018, kl. 08:19
DSB oplyser at et såkaldt hjælpetog med håndværkere på stedet skal forsøge, at lave fejlen på det tog, som i øjeblikket holder stille på Vestbroen. Toget spærrer det ene spor, og det giver forsinkelser på fem til ti minutter på tværs af landet.

Derfor måtte DSB indsætte en bus, som kunne fragte passagererne videre.

De 15 passagerer fik sig derfor en kort gåtur mellem jernbanebroen og vejbroen. De blev nemlig evakueret via en trappe mellem de to broer.

Evakueringen blev besluttet ved 05.30-tiden og ifølge DSB var evakueringen overstået kort efter klokken 07.00 og  passagererne er kommet videre mod Sjælland.

Indtil et hjælpetog får det uheldsramte tog bugseret væk vil den øvrige togtrafik blive dirigeret uden om, oplyser DSB.

Oversigt

    Oversigt