To toiletter til 200 handicappede

Som handicappet til Langelandsfestivalen er det en kompliceret opgave at komme på toilettet. Der findes nemlig kun to særlige toiletter til over 200 handicappede gæster.

-

Som handicappet til Langelandsfestivalen er det en kompliceret opgave at komme på toilettet. Der findes kun to særlige toiletter til over 200 handicappede festivalgæster.

\"Med kun de to toiletter, siger festivalledelsen jo, at han ikke er interesserede i handicappede på festivalen\", siger kørestolsbruger Rene Stampe til TV2/Fyn. Han bor i det specielle handicapvenlige afsnit på Langelandsfestivalen, hvor der tidligere var flere handicapegnede toiletter og en badevogn. Men sådan er det ikke i år.
Mona Sørensen er leder af afsnittet, og er forarget over festivalledelsen. \"De låser endda toiletterne af om natten, så vi må benytte toiletterne på pladsen. De gangbesværede kan ikke nå derud, og tisser i bukserne.\"

Vurderede forkert
Troels Hersom, der ejer Langelandsfestivalen indrømmer, at man har vurderet forkert med antallet af toiletter. Men han påpeger samtidig at meget beror på misforståelser fra de handicappedes side. \"Toiletterne bliver låst af, for at de øvrige festivalgæster ikke skal misbruge dem. Der er nøgler, men der har været problemer med, hvem der har ansvaret for dem\", siger han.

Vil indgå i dialog
Der vil ikke blive stillet yderligere toiletter op i år, men Hersom ønsker en dialog med handicapforbundet om hvad der kan udbedres i 2005. Kan kravene ikke efterkommes, er det ikke sikkert næste års festival vil have et afsnit særligt for handicappede, slutter han.
Samtidig vil kørestolsbruger Rene Stampe spørge Rudkøbings borgmester, om han vil lægge by til en sådan behandling af handicappede.

Oversigt

    Oversigt