I det fynske folks tjeneste

Tøjbutik solgte ulovlig doping

Ejerne af en tøjbutik i Svendborg er sigtet for overtrædelse af loven om doping og lægemiddel-lovgivningen, efter at politiet har fundet 7500 ulovlige piller i butikken.

Politiet fandt under en ransagning i butikken Fuzion i Svendborg 60 poser med i alt 7500 af de fedtforbrændene piller, der kaldes Extreme-bønner. Det skriver Fyns Amts Avis.

Pillerne indholder ifølge den ene af butikkens ejere, Søren Møller, både koffein og effidra, der er en syntestisk efterligning af effedrin. Begge står på listen over ulovlige dopingmidler.

Også koffein kan i større mængder skabe problemer for idrætsudøvere, idet der findes grænseværdier i forhold til hvor store mængder koffein en idrætsudøver må have i blodet.

- Det er et præparat, der minder meget om slankepillerne Letigen, der en overgang var meget brugt i forbindelse slankure. Vi ved godt, at det er ulovligt at sælge dem, og derfor har vi selvfølgelig udleveret alle pillerne til politiet, forklarer Søren Møller til Fyns Amts Avis.

Efter ransagningen i butikken blev ejernes bopæle også ransaget og her fandt politiet både ampuller og piller med ulovlige dopingmidler. Det oplyser Henning Petersen, der er sektionsleder i Fyns Politis volds- og narkoafdeling til Fyns Amts Avis.

- Vi har også en klar mistanke om, at ejerne af Fuzion har en stor kundekreds, fastslår Henning Petersen, men det afviser Søren Møller pure.

Afdækningen af salget af dopingmidler i tøjbutikken begyndte kort efter nytår, hvor en forælder henvendte sig til politiet, fordi hans mindreårige søn var blevet dårlig efter at have indtaget piller, som var købt i den pågældende tøjforretning.

Drengen måtte indlægges, men kunne senere udskrives uden mén fra episoden. Søren Møller afviser dog at have solgt de ulovlige piller til mindreårige.

Ejerne af butikken er ikke fængslet i sagen, da de har erkendt ulovlighederne.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.