TolkeDanmark afviser opdigtede regninger

Region Syddanmark mener, at TolkeDanmark har snydt regionen for op mod fem millioner kroner. TolkeDanmark afviser beskyldningerne.

Tolkebureauet TolkeDanmark er meldt til politiet af Region Syddanmark.

Regionen oplyser i en pressemeddelelse, at man ved gennemgang af en lang række fakturaer har opdaget, at der er sendt regninger til regionen for tolkeydelser, som ikke har fundet sted.

TolkeDanmark afviser gennem sin advokat Simon Eilrich at have medvirket til nogen form for bedrageri. Virksomheden har iværksat en intern undersøgelse for at afdække påstandene, der ligger til grund for anmeldelsen. De pågældende tolke arbejder ikke længere for TolkeDanmark, oplyser advokaten.

Region Syddanmark kender endnu ikke sagens præcise omfang, men anslår, at der kan være tale om bedrageri for op til fem millioner kroner.

- Vi fik mistanke sidst på sommeren 2009. Vi fandt ud af, at der var flere ting, der ikke stemte, fortæller afdelingschef i Region Syddanmarks praksisafdeling, Frank Ingemann Jensen.

Ved gennemgangen fandt afdelingen flere uoverensstemmelser.

- Vi kan ikke udelukke, at det i nogen tilfælde skyldes fejl eller sløseri fra enten lægens eller tolkebureauets side. Men vi har begrundet mistanke om, at der i mange tilfælde er tale om decideret bedrag, siger Frank Ingemann Jensen.

TolkeDanmark tolker ikke længere for Region Syddanmark. Mistanken om bedrageri drejer sig udelukkende om tolkninger foretaget hos praktiserende læger og speciallæger.

Oversigt

    Oversigt