Topchefer skal redde landets tredjestørste by

En gruppe tunge erhvervsfolk skal stoppe nedturen i den fynske kommune, der kæmper for at komme i omdrejninger

Erhvervslivet i Odense har det skidt, og Danmarks tredjestørste by sakker bagefter København, Aarhus og Aalborg.

Den fynske hovedstad kæmper med forkølede væksttal, og arbejdsløsheden er den syvendehøjeste i Danmark, viser en analyse, som Odense Kommune offentliggør fredag, skriver Børsen.

For at gøre kål på problemerne og få byen op i gear har lokalpolitikerne besluttet at samle en speciel arbejdsgruppe af tunge erhvervsfolk, der får navnet "Odense Business Taskforce". De har 13 uger til at komme med en redningsplan.

I gruppen sidder blandt andet Arla-topchef Peder Tuborgh og tidligere Falck-boss Lars Nørby Johansen, som selv er født og opvokset på Fyn.

- Jeg tror, vi kan komme med nogle ret spidse anbefalinger, og der er ingen begrænsninger i det, vi må komme med. Vi skal ikke tænke politisk, men skal alene tænke på, hvordan man kan sætte mere fut i Odense, siger Lars Nørby Johansen til Børsen.

Odense har været kendt for sin tunge industri, men mange af virksomhederne har drejet nøglen om eller flyttet til udlandet. Over 3000 stillinger forsvandt for eksempel, da Lindøværftet lukkede i 2011.

- Vores akilleshæl er, at vores styrke er blevet vores svaghed. Vi har levet som en jernindustriel storby i to generationer, og i takt med at det flytter ud, sadler vi om og skaber nye produktionsvirksomheder, siger Odense-borgmester Anker Boye (S) til Børsen.

Arbejdsgruppen skal fremlægge deres plan for kommunens økonomiudvalg i august.

Oversigt

    Oversigt