I det fynske folks tjeneste

Topdouble er klar til kvartfinaler efter dramatisk sejr

Foto: Claus Fisker, Scanpix

Mathias Boe og Carsten Mogensen er videre til kvartfinalerne i Denmark Open efter en dramatisk sejr i tre sæt.

Den danske herredouble med fynske Mathias Boe og Carsten Mogensen er klar til kvartfinalerne i den danske badmintonturnering Denmark Open efter en sejr i anden runde over Or Chin Chung og Tang Chun Man fra Hongkong.

Danskerne spillede ikke perfekt, men kunne til sidst booke en billet til kvartfinalerne med en sejr på 21-23, 21-8, 21-19. 

Læs også Damedouble overlever matchbolde og vinder kæmpe drama

Modsat onsdagens førsterundekamp kom Boe og Mogensen rigtig godt fra start og var efter fem minutters spil foran 9-4.

Boldene begyndte dog at ryge udenfor linjerne for danskerne hist og her, og ved den indlagte pause midt i sættet var føringen barberet ned til 11-8.

Som sættet skred frem blev forskellen mellem de to par mindre, og ved 16-16 udlignede Tang og Or. Lidt efter kunne danskernes modstandere bringe sig foran 18-17, efter et par af de danske bolde igen endte udenfor banen.

Boe og Mogensen viste dog rutinen og fik en sætbold ved stillingen 20-19, men de to fra Hongkong havde ikke tænkt sig at give slip. Efter en servefejl fra Carsten Mogensen og en dansk bold i nettet i duellen efter kunne Tang og Or sætte første sæt på kontoen.

I andet sæt kom det gode spil tilbage hos danskerne. Boldene blev på banen, og ved pausen var de foran 11-5. Pauseføringen blev ikke sat over styr, og danskerne kunne uden problemer fremtvinge et tredje og afgørende sæt.

Danskernes medvind fortsatte til gengæld ikke i tredje sæt, og parret fra Hongkong kom efter kort tid foran 7-2. Boe og Mogensen viste i perioder, hvorfor de er det topseedede par i den danske turnering.

Det var dog først ved 17-17, at danskerne kom op på siden af deres modstandere, og der var dermed lagt op til en dramatisk afslutning.

Dramatisk blev det. Først 18-18, så 20-18 og dansk matchbold. Til sidst kunne danskerne trække sig sejrrigt ud efter en nervepirrende kamp.

I kvartfinalen bliver modstanderne dansk, men om det bliver Mads Conrad-Petersen og Mads Kolding eller Kasper Antonsen og Niklas Nøhr er endnu ikke afgjort.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.