I det fynske folks tjeneste

GOG smed føring og tabte i målfest til topholdet Aalborg

Herreligaens førerhold, Aalborg Håndbold, var på hælene fra start mod GOG, men vandt til slut.

Med en norsk VM-genforening som ramme måtte Aalborg Håndbolds tophold i 888 Ligaen slide hårdt for det, før sejren ude over GOG onsdag aften kom i hus.

Med sejren på 37-34 i kampen, som præsenterede fire norske VM-sølvvindere, har Aalborg vundet de seneste seks ligakampe i træk. Nordjyderne topper rækken med 32 point for 19 kampe.

Bjerringbro-Silkeborg på andenpladsen har fortsat fire point færre efter en knusende sikker sejr på 28-20 over HC Midtjylland. KIF Kolding København tabte på hjemmebane med 23-24 til rækkens nummer tre, TTH Holstebro.

KIF er på femtepladsen, Midtjylland ligger nummer seks, mens GOG er på syvendepladsen. Alle hold har 20 point og ligeledes syv kampe tilbage i grundspillet.

På hjemmebanen lagde GOG med VM-sølvvinderne Gøran Søgard Johannessen, Espen Christensen og Magnus Jøndal bedst fra land mod landsholdkammeraten Sander Sagosen og rækkens nordjyske førerhold. De gulblusede trak fra til 11-8 og fik Aalborgs cheftræner, Aron Kristjánsson, til at trække timeout-kortet og give sit forsvar en overhaling.

Aalborgs forsvar er det bedste i rækken, men det var langt fra at leve op til den status i første halvleg. Kristjánssons opsang hjalp således kun kortvarigt, og med scoringer af først Magnus Jøndal og siden Gøran Søgard kom GOG på 15-11, før holdene gik til pause med GOG-føring 18-16.

Også i anden halvleg måtte Aron Kristjánsson gnide sig i øjnene, for GOG nåede på 22-19, før Sander Sagosen scorede sit første mål i kampen. Da Sagosen nettede igen, var det til gengæld til 25-26, og Aalborg havde fået fat.

Forsvaret var fortsat ikke imponerende, men drevet frem af syv scoringer på syv forsøg af højrefløjen Patrick Wiesmach kom topholdet foran for første gang ved 27-26 med et kvarter igen.

Men også GOG-fløjen Magnus Jøndal, som fik næstflest minutter på banen af samtlige nordmænd ved VM, var skarp, og GOG hang på.

Først da GOG's Henrik Jakobsen fik sin tredje udvisning i kampen, og Wiesmach scorede på det medfølgende straffekast til 34-31 syv minutter før tid, knækkende kampen afgørende.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.