Topkarakter til Middelfarts skoler

Folkeskolerne i Middelfart Kommune har Fyns bedste karaktergennemsnit.

Middelfart Kommunes folkeskoler er Fyns bedste.

For tredje år i træk scorer eleverne så høje karakterer i afgangsprøverne, at kommunen får topkarakteren 12 af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. Med et gennemsnit på 7,3 for 2015/2016-skoleåret er Middelfart Kommunes folkeskoler Fyns bedste.

De seneste tre år har folkeskolerne i kommunen haft særligt fokus på at øge fagligheden og trivslen, og det afspejles i karaktererne mener skoleudvalgsformand Johannes Lundsfryd.

- Vi gjorde det ikke godt nok, hvad angik elevernes læsning, naturfag og indsatsen for de allerdygtigste elever. Desuden var børnenes daglige fællesskaber for svage. Derfor formulerede vi sammen med skoleledere, medarbejdere og forældrebestyrelser ambitiøse handleplaner for at rette skuden op. Nu kan vi se resultaterne. Eleverne bliver dygtigere år for år. Medarbejderne har virkelig gjort en imponerende indsats. Vi kan alle være stolte af resultaterne, fortæller Johannes Lundsfryd. 

Karakterer på Fyn

Middelfarts Kommunes elever farer ikke kun til tops på Fyns, men også i den samlede Region. Karaktergennemsnittet på de prøvebundne afgangseksaminer er rykket fra 6,9 til 7,3, og det betyder, at Middelfart Kommunes elever rykker fra en 9. til 2. plads i Region Syddanmark - kun overgået af Fanø. 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt