Torskestop: Penge på vej til små fiskerifartøjer

Der er penge på vej til fiskere, der er ramt af torskekvoter. Miljø- og fødevareministeren sætter nu gang i en kompensationsordning for små fiskefartøjer.

Fiskere fra blandt andet Langeland, der har være hårdt ramt af torskekvoter, kan nu se frem til kompensation. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sætter nemlig nu gang i en kompensationsordning for små fiskefartøjer.

Initiativet kommer efter, at den danske torskekvote i 2017 er nedsat med 56 procent i den vestlige Østersø og med 25 procent i den østlige Østersø.

I efteråret stod det klart, at torskestoppet ville få store økonomiske konsekvenser for Østersøfiskerne med små fartøjer. Derfor afsatte regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2017 24 millioner kroner til kompensationsordningen.

- De danske torskefiskere i Østersøen bliver hårdt ramt ved den drastiske nedgang i kvoterne. Mange mindre fartøjer er ikke i stand til at skifte farvand eller gå længere til søs, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, Vestre.

- Derfor sender vi dem nu en økonomisk håndsrækning, som kan hjælpe dem gennem 2017. Størstedelen af de fastsatte midler går til mindre fartøjer, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Forslaget til modellen lægger op til at cirka 80 procent af de fartøjer, der er støtteberettigede, er under 15 meter lange.

Fakta

 

Oversigt

    Oversigt