Tosserier i tørvejret

Hvis du også er træt af regn og våde oplevelser i sommerferien, giver TV 2/Fyn et bud på, hvad du kan lave af sjove aktiviteter uden at blive drivvåd. 

Litervis af regn

Sol, strand og is. Det er, hvad vi fynboer normalt bruger tid på i sommerferien. Men det kan hurtigt blive en våd fornøjelse at gå på oplevelse i det fynske landskab.

På Fyn regner man med, at der kommer mindst 20-30 millimeter nedbør i løbet af dagen. 24 millimeter regn svarer til 24 liter eller ca. 2,5 gulvspand med vand per kvadratmeter. Så der er god grund til at blive indenfor i varmen.

Men hvad skal man så lave i sin sommerferie?

TV 2/Fyn er på sagen. Vi har her et bud på, hvad du kan lave på Fyn, uden at blive drivvåd.

  • Brandts i Odense:
  • En ny særudstilling "Magic Kingdom" åbner en magisk verden af guder og mytologiens Valkyrier - feminine magter. Meterlange skikkelser indtager rummet i Kunsthallen og de lokker med farvestrålende og dystre farver. Joana Vasconcelos er kvinden bag udstillingen, og hun har tidligere stået bag et par gigantiske sølvstilletter lavet af gryder og låg: Udstillingen "Marylin". Udstillingen er både for børn og voksne, som sammen kan leve sig ind i den mytologiske underverden.

Fuuut, fuuut...

  • Danmarks Jernbanemuseum:
  • På det gamle museum ved Banegården i Odense ligger Danmarks største Jernbanemuseum. Her kan man opleve særudstillingen om "Det røde lyntog", som revolutionerede det trafikale system tilbage i 1935.Hvis man har en lille togfører gemt i maven, er der også mulighed for at se minitog, førerhussimulator, få adgang til en række vogne og førerpladser, computere med togspil og legeplads med DUPLO-tog. Alle størrelser kan få en sjov oplevelse på det gamle museum.

Få pulsen op...

  • Løvens Hule:
  • Hvis dine unger trænger til at brænde noget energi af, så skulle du tage et kig forbi Løvens Hule i Odense. Her kan man glide på meterhøje rutchebaner, hoppe i legelandet med plastikkugler og edderkoppenet, spille computer, ride på automatiske ponyer, kæmpe mod hinanden som sumobrydere - og samtidig er der plads til, at de voksne kan holde en velfortjent pause med kaffe og lidt godt til munden, når pulsen skal ned igen.   

Gratis arrangement

  • Den gode historie:
  • Vidste du, at Fyn har ti biblioteker med masser af spændende arrangementer?Hvis du er træt af regn og ikke har den helt store pengepung til sommeraktiviteter, så er det en mulighed at tage på et af Fyns biblioteker. Her er krimier, de mest lånte bøger - og hvis en god fortælling kan lokke, har de fleste biblioteker åbent til kl. 15.00 i hverdagene.   Hvis du ikke synes, at nogen af arrangementerne er noget for dig, kan du altid gå udenfor og hoppe i vandpytter. Det koster ingenting!

Hvad laver du i regnen?

Skriv en kommentar nedenunder og fortæl os, hvad du laver i din sommerferie.

Hvis du har forslag til andre indendørs-arrangementer, kan du sende en mail til kano@tv2fyn.dk.

Oversigt

    Oversigt