I det fynske folks tjeneste

Totalbanken i ulovligt kartel

Totalbanken mistænkt for ulovlige aftaler med andre småbanker

Konkurrencestyrelsen har onsdag fastslået at den fynske bank Totalbanken har overtrådt konkurrenceloven. Banken blev onsdag eftermiddag meldt til politiet.[size=2] [/size]

Totalbanken, der har hovedsæde i Årup, har dannet kartel sammen med seks sjællandske banker. Det mener Konkurrencestyrelsen, der onsdag fremlagde deres konklusioner for Konkurrencerådet.

Tæt samarbejde eller kartel?

Gennem de seneste 10 måneder har Konkurrencestyrelsen gravet i stakkevis af dokumenter og mener at have fundet belastende dokumentation for, at bankerne blandt andet har samordnet deres priser og aftalt, at de ville undlade at åbne konkurrende filialer i nærheden af de andres hovedsæder.

Totalbanken hævder, at kontakten med de andre små banker udelukkende har drejet sig om at mødes for at udveksle erfaringer. Men den erfaringsudveksling har været for omfattende, mener Konkurrencestyrelsen.

Banker anker

De syv bankers fælles advokat siger, at bankerne straks vil anke sagen for Konkurrenceankenævnet. Politiet gør ikke mere ved sagen før, der foreligger en afgørelse fra Konkurrenceankenævnet. Det kan tage mellem 8 og 10 måneder.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.