I det fynske folks tjeneste

Totalrådgiver: Kæmpe budgetoverskridelse på Nyt OUH

1 af 2

Det nye supersygehus bliver - helt uventet - voldsomt dyrere, hvis det skal leve op til de krav, som Region Syddanmark har stillet til det.

Det kommer til at koste skatteyderne 1.3 milliarder kroner mere, hvis Nyt OUH skal bygges efter de krav, som politikerne i Region Syddanmark har stillet.

Det vurderer bygherre-rådgiveren MEDIC OUH, der er det konsortium, der vandt opgaven med at bygge det store sygehus, der skal stå færdigt om seks år.

Medic OUH - der er totalrådgiver for Region Syddanmark i forbindelse med opførelsen af det nye universitetshospital i Odense - afleverede den 21. juni sit projektforslag for Nyt OUH. Region Syddanmark har budgetteret med en pris af 6,3 milliarder kroner.

Det syddanske regionsråd blev orienteret om forslaget i forbindelse med regionsrådsmødet mandag.

Forslaget indeholder blandt andet en potentiel og uventet overskridelse på knap 1,3 milliarder kroner i forhold til budgettet. Det skal ses i forhold til, at foreløbige meldinger i 1. kvartal indikerede en overskridelse på cirka 150 mio. kr.
- Vores totalrådgivere gav lige før årsskiftet udtryk for, at Nyt OUH-projektet ville overskride budgettet med cirka 150 mio. kr. Efter at vi havde aftalt, at det skulle bringes i balance, er det chokerende og voldsomt at få et projekt, der overskrider med 1,3 mia. Derfor er der behov for en dybtgående granskning af projektet for at klarlægge, hvor stor overskridelsen i virkeligheden er. Vi har nu brug for at komme til bunds i materialet og forholde os kritisk til de enkelte dele af forslaget og de mange risikovurderinger i så stort et projekt. Det vil vi bruge de kommende uger på, fortæller Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Region Syddanmarks innovationsudvalg.

Næstformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen, siger, at overskridelsen er så voldsom, at der kan være tale om en fejl. Det skal regionens økonomer nu vurdere.
- Det er noget rod, og vi skal til bunds i den her sag, siger han tirsdag aften til TV 2/FYN.

Projektforslaget fra Medic OUH beskriver detaljeret, hvordan Nyt OUH skal indrettes - dvs. hvilke materialer, der skal bruges, og hvordan inventar og møbler skal placeres. Ligeledes indeholder forslaget en tidsplan for byggeriet.

Det nye supersygehus skal stå færdigt i 2022.

Ved du noget? Så send os et tip