Trængte ind til 91-årig kvinde: Bølge af tricktyverier mod ældre

Gentagne gange i løbet af de sidste 48 timer har Fyns Politi modtaget anmeldelser om mistænkelig adfærd og tricktyverier udført af to sydlandske kvinder. Blandt ofrene er en 91-årig kvinde.

Fyns Politi leder tirsdag efter en sølvgrå Audi stationcar med to sydlandsk udseende kvinder, der sættes i forbindelse med en række tricktyverier.

Søndag eftermiddag blev Fyns Politi kontaktet af flere borgere fra Sanderum i Odense, der syntes at to kvinder udviste mistænkelig adfærd.

- De gik og kiggede på huse og så ind ad vinduer, så vi blev kontaktet af flere vidner. Men de to kvinder havde nok luret, at vi var på vej, for de var væk, da vi kom derud, fortæller Hans Jørgen Larsen, der er vagtchef ved Fyns Politi.

quote Vi er bange for, at omfanget er endnu større, og at vi bare ikke har hørt om det endnu 

Hans Jørgen Larsen, vagtchef, Fyns Politi

Umiddelbart havde de to kvinder ikke været inde nogen steder, ligesom der ikke er kommet anmeldelser af tyverier i den forbindelse.

Overrasket i Skårup

Kort efter middag mandag så en pedel på plejehjemmet i Skårup, Damgården Plejecenter, to ukendte personer liste rundt på plejehjemmets grund. 

Pedellen overraskede de to personer, der viste sig at være to kvinder, som han vurderede til at være i 20-30-års alderen. Politiet vurderede over for TV 2/Fyn mandag, at de to kvinder formentlig havde planer om at udføre et eller flere tricktyverier mod de ældre på plejecentret. 

Efter pedellen så de to kvinder, stak de i løb ned mod en ventende bil, en sølvfarvet Audi stationcar.

Senere på mandagen, omkring klokken 13, modtog politiet anmeldelse om, at to udenlandske kvinder var trængt ind i en 87-årig kvindes lejlighed mod hendes vilje. 

Kvinden bor på Østerbæksvej i Odense M, og de to kvinder havde ifølge anmeldelsen gået rundt i kvindens lejlighed, hvorefter de forlod stedet igen. Formentlig uden at stjæle noget.

Ifølge politiet var der tale om samme personer og bil som om søndagen i Sanderum.

Tricktyveri mod 91-årig kvinde

Samme Audi, der formentlig er en A4 eller A6 stationcar, blev set mandag eftermiddag i Horne ved Faaborg. Samtidig modtog politiet anmeldelse om et tricktyveri begået mod en 91-årig kvinde, der bor i en ældrebolig på Bytoften i Horne.

- De to kvinder havde været inde hos den ældre dame, hvor de i hvert fald stjal hendes halskæde. Om der mangler mere, er vi fortsat ved at få afklaret, siger Hans Jørgen Larsen og bekræfter, at politiet er til stede i Horne for at efterforske sagen.

Herefter henvendte de to kvinder sig til naboen, hvor de bad den 88-årige beboer om at underskrive et dokument, som hun ikke havde kendskab til. De to forsøgte også at tage beboerens nødopkald, så der ikke kunne blive slået alarm. De to kvinder forsvandt igen, umiddelbart uden at have stjålet noget.

Samme eftermiddag viste de to kvinder også interesse for plejecentret på Vindeby Pilevej på Tåsinge. De forlod dog stedet igen, ifølge politiet formentlig fordi de følte sig iagttaget af plejepersonalet på stedet.

Trængte ind til 84-årig 

Tirsdag formiddag har de to kvinder været på spil endnu en gang. 

Klokken 10.31 blev politiet kontaktet af personalet på Lindelse Plejecenter på Langeland, hvor en 84-årig dame havde haft uønsket besøg af to kvinder, der maste sig vej ind i hendes ældrebolig.

- De ringede på døren og står så og snakker lidt på et fremmedsprog, som den 84-årige kvinde ikke forstår. Pludselig presser de sig ind i lejligheden, mens de snakker, og hvad de nu gør for at aflede opmærksomheden, siger Hans Jørgen Larsen. 

Herefter gik de to kvinder rundt inde i huset og forlod det pludselig igen. Ifølge vagtchefen kan den 84-årige ikke umiddelbart se, at der er fjernet noget fra boligen.

Signalementer

Den 84-årige har afgivet følgende signalement af de to ubudne gæster:

Kvinde A: Rumænsk af udseende, 25-30 år, 160 centimeter høj, almindelig kropsbygning, sort mellemlangt hår, kvinden var iført mørkt tøj og talte 'fremmedsprog'.

Kvinde B: Rumænsk af udseende, 28-30 år, 160 cm høj, kraftig af kropsbygning, kort sort hår, talte et fremmed sprog, som den 84-årige ikke forstod. Hun var iført en beigefarvet striktrøje og mørke bukser, medbragte en læder/skind-skuldertaske.

De to kvinder er gentagne gange blevet set i en sølvgrå Audi stationcar, formentlig en A4 eller A6, med udenlandske nummerplader, der muligvis starter med 'DOC'. 

Frygter flere tilfælde

De forbindes i første omgang med de fire tilfælde af tricktyverier eller mistænkelig adfærd, men politiet frygter, at de fire sager kun er toppen af isbjerget.

- Vi er bange for, at omfanget er endnu større, og at vi bare ikke har hørt om det endnu, siger Hans Jørgen Larsen.

Fyns Politi er nu i færd med at samle informationer sammen, ligesom de leder efter den sølvgrå Audi. De vil derfor meget gerne tale med eventuelle vidner, der har set enten de to kvinder eller Audien.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Oversigt

    Oversigt