I det fynske folks tjeneste

Træning i Korup gav VM-titel i para-badminton

Hun træner stadig hjemme i Korup med familie og venner, men tag ikke fejl af para-badmintonspiller Julie Thrane. Hun er verdensmester.

01:22

Julie Thrane blev verdensmester i para-badminton i 2015.

1 af 2

Julie Thrane træner en almindelig onsdag hjemme i Korup, men hun er en ualmindelig god para-badmintonspiller. 2015 var sæsonen, hvor hun strøg helt til tops.

- Det har været en fed sæson for mig, fordi jeg har vundet mine første guld singlemedaljer i år. Min første vandt jeg til Spanish International i marts, og så vandt jeg jo min VM-guldmedalje i september, siger Julie Thrane.

Så nu har Julie Thrane noget at leve op til, selvom hun ikke er så meget for det med forventninger:

- Jeg kan godt lide ikke at have nogen, tror jeg. Men jeg håber da på at kunne hive nogle medaljer hjem fra EM især, når det engang kommer.

Para-badminton er først en OL-disciplin fra 2020, og der håber Julie Thrane på at kunne stille op for Danmark. Indtil da vil hun bare gerne spille, for badmintonsporten betyder glæde for Julie Thrane.

- De stævner vi kommer ud til, det er ubeskriveligt, det er fantastisk, det er venner, det er sjov og det er også seriøsitet, men de venskaber jeg har fået, og de mennesker jeg har mødt og set, de har inspireret mig så meget, at jeg selv har ændret syn på livet. Så det vil jeg gerne blive ved med at kunne komme ud til, siger Julie Thrane.