I det fynske folks tjeneste

Trafikalt kaos ved Burger King

Burger King på Ørbækvej i Odense er åbnet uden tilladelse til ibrugtagning - og samtidig har burgerrestauranten skabt trafikalt kaos i det i forvejen trafikerede område. Politiet advarede forgæves mod placeringen.

Lange køer på Ørbækvej til Burger King skaber problemer

1 af 2

Når fynboerne er allermest sultne efter burgere holder bilerne langt ude på Ørbækvej i kø for at få komme til hos Burger King. Det betyder, at bilerne blokerer for bussernes stoppested, og buspassagerne må springe for livet for at komme ind på fortorvet på Ørbækvej.

Samtidig laver mange bilister, der kommer inde fra Odense ad Ørbækvej, en u-vending i det trafikerede kryds for hurtigt at komme over i køen, og det skaber farlige situationer, da højresvingende bilister fra Niels Bohrs Alle også har grønt lys til at køre frem.

- Vi er i et hjørne af byen med rigtig meget trafik og ved et lyssignal med store trafikmængder. Om kort tid kommer der et nyt Ikea, og det er afgørende at det trafikale knudepunkt kommer til at fungere fornuftigt, siger Lars Chr. Lilleholt(V), der er medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Kommune.

Her ligger Burger King

Vis stort kort

Mangler tilladelse

Odense Kommune har selv givet tilladelsen til Burger Kings placering, men restauranten er åbnet uden at den endelige ibrugtagningstilladelse foreligger.

- Konsekvensen af det her må være, at Burger King trækker hovedstikket og lukker, indtil de har fået de fornødne tilladelser, siger Per Berga Rasmussen(Ø), der også er medlem af af By- og Kulturudvalget i Odense Kommune til Fyens Stiftstidende.

Og den konsekvens er Venstres medlem af udvalget ikke afvisende over for.

- Jeg er villig til at kigge på alle muligheder. Det her trafikaos som Burger King har skabt er helt urimeligt, og jeg vil være med til at kigge på alle muligheder vi har for at stoppe det, siger Lars Chr. Lilleholt.

Kommunalt ansvar

Samtidig vil politikerne også have undersøgt hvordan det er gået til, at Burger King overhovedet har fået tilladelse til at åbne en burger-restaurant i et meget trafikeret område. Fyns Politi gjorde indsigelser mod placeringen, men kommunen har givet tilladelsen alligevel.

- Vi bliver nød til at kigge på hvad det er for nogle procedure, der er blevet fulgt. Er der gået noget galt i sagsbehandlingen eller har vi overhørt nogle advarsler fra politiet? Vi må kigge på det både i forhold til placeringen af Burger King og i forhold til fremtidige tilladelser, siger Lars Chr. Lilleholt.

Frank Østerlund, der driver Burger King, har ikke været at træffe for en kommentar lørdag.