Trafikdrab: 13 mistede livet i 2016

13 personer blev i 2016 dræbt på de fynske veje.

En færdselsulykke endte katastrofalt en fredag morgen i februar, hvor en 46-årig mand i en soloulykke mistede livet på Rødegårdsvej i Odense.

Det blev årets første trafikdrab ud af i alt 13.

Det skriver Fyens Stifstidende.

I november tog de fynske veje endnu to liv, da to teenagere omkom. I Gundestrup på Sydfyn kørte en 17-årig kvinde og en 18-årig mand galt over lokalområdets såkaldte "hopbakke" og ramte et vejtræ. Begge unge mennesker døde på stedet. 

- Bilen ramte et vejtræ og blev ved sammenstødet skilt i to dele, ligesom at bilens motorblok blev slynget ud af bilens motorrum, fortæller Fyns Politi.

Ifølge politiet skete ulykken, fordi føreren mistede herredømmet over bilen i en kombination af for høj fart og glat føre. Særligt høj fart viser sig at være ansvarlig for langt de fleste trafikofre i 2016.

Trafikdræbte på Fyn

Betonklodsdrabet 

I august blev en tysk mor slået ihjel, da hun sammen med sin mand og deres fælles søn kom kørende ad den vestfynske motorvej. Ukendte gerningsmænd smed en 30 kilo tung betonklods ned fra en motorvejsbro ved Skallebølle, og kvinden døde på stedet. Sagen er talt med som et af de 13 trafikdrab, selvom sagen senere udviklede sig til en egentlig drabssag.

Antallet af trafikdrab er steget med en person siden 2015, hvor der blev slået 12 ihjel på Fyn i trafikken. 

Oversigt

    Oversigt