Trafikkaos truer Langelands turisme

Langeland Kommune er bange for, at turisterne vil blive væk på grund af trafikkaos på veje og broer i sommerferien. Kommunen vil nu indgive en klage til Vejdirektoratet.

Det er beslutningen om at ombygge Bjernemarkskrydset på hovedvejen på Tåsinge i sommerferien, der får Langeland Kommune til at klage.

- Jeg frygter det vil gå ud over vores turisterhverv, siger borgmester Bjarne Nielsen, venstre.

I forvejen er der nemlig langvarige reparationer på både Svendborgsundbroen og Langelandsbroen, der sænker trafikken, det vil ombygningen i det trafikerede kryds forværre. Og netop i sommersæsonen, hvor flere turister kører til sommerhuse og campingpladser på øen.

- Vi havde hellere set at de havde lavet ombygningen uden for højsæsonen, siger Bjarne Nielsen.

Kommunen og vejdriektoratet mødtes i fredags for at diskutere situationen, og det har nu fået kommunen til at beslutte, at de nu vil indgive en klage. Da der i alt bliver vejarbejde tre steder på strækningen fra Svendborg.

Færre turister

Det er allerede noget der kan mærkes på turismen nu. På trods af, at ombygningen ikke er begyndt endnu, så er reparationerne på de to broer nok til at sænke trafikken, og holde turisterne væk.

- Vi kan mærke at der kommer færre turister, og vi hører fra vores gæster, at de har siddet meget lang tid i kø, det har taget op til to timer at komme fra Svendborg, fortæller Alice Pico Andersen, lejrchef på Ristinge Camping.

Oversigt

    Oversigt