I det fynske folks tjeneste

Trafikken glider problemfrit over Fyn

Trafikken giver foreløbig ingen problemer hen over Fyn. Ifølge Vejdirektoratets trafikinformation skyldes det, at julen falder som den gør.

Det er først juleaften på tirsdag, men mange har haft sidste arbejdsdag fredag. De ekstra dage er med med til at sprede juletrafikken ud over fere dage.

Hos DSB forløber togtrafikken over Fyn planmæssigt, og der er ingen forsinkelser lørdag. Der er sat to IC4 tog ind, så behovet for de ekstra pladser kan imødekommes.

Og på vejnettet er der nærmest usædvanlig roligt.

- Her er nærmest mere stille end på en almindelig lørdag. Faktisk har vi ikke fået en eneste henvendelse om uheld eller forsinkelser, siger Jimi Nyrup fra Vejdirektoratets Trafikinformation.

Selvom der formentlig er folk, der allerede er rejst i god tid til og fra Fyn, regner man i Vejdirektoratet stadig med, at mandag den 23. december bliver den store rejsedag.

Og kraftige vindstød, der eventuelt kunne lukke Lillebæltsbroen, er der ikke umiddelbar udsigt til

- Nej, det der jo er et problem i forhold til broer, det er tværvinde. Og der siger vores prognoser vindstød på op til 13,8 meter per sekund, og det er ikke nok til at lukke broen. Der skal vi op mellem 15 og 17 meter per sekund, siger Jimi Nyrup.

Storebælt: Vær opmærksom

Hos Sund og Bælt regner man heller ikke med, at trafikken over Storebæltsbroen vil give nogen problemer.

- Vinden er altid svær at spå om, men jeg tror ikke, der kan blive tale om en total lukning af broen. Der kan måske blive tale om, at man fraråder lette køretøjerpå broen, så derfor er det en god ide at holde sig opdateret, siger teknikvagt Niels Brogaard fra Sund og Bælt.

Du kan se prognoserne for juletrafikken på Storebælt her

Ved du noget? Så send os et tip